2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Befejeződtek a településrekonstrukció munkálatai Mucsonyban!

Az elmúlt hónapok munkálatai során a 2010-ben bekövetkezett rendkívüli esőzések és árvíz okozta károk helyreállítása valósulhatott meg Mucsony Nagyközségben.  Ehhez a projekthez az Önkormányzat 31.830.391 Ft támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében. Mucsonyt minden eddiginél nagyobb árvíz és esőzés sújtotta 2010 májusában és júniusában, melynek következtében az úthálózata megrongálódott. A keletkezett károk olyan helyeket érintettek, melyek a település lakosságának nagy részére fontos közlekedéslebonyolító funkcióval bírnak. Éppen ezért a projekt – mely a problémák hosszútávú megoldását segítette -, kiemelt jelentőségű a településen élők számára. A víz több helyen alámosta a Kinizsi utat, és partfalszakadás is keletkezett rajta, így több mint fél sávszélességében beomlott az úttest. A további szakaszokon pedig az aszfaltréteg ment tönkre, valamint az útalapban is szerkezeti változások és csúszások történtek így az alatta vezetett közművek is veszélyeztetetteké váltak. A legfontosabb cél Mucsony csapadékvíz elvezetési problémáinak megoldása volt, ezzel együtt azonban a keletkezett infrastrukturális károk fejlesztéssel egybekötött helyreállítása, és a település épített környezetének megújítása is megvalósult. A projekt keretében a Kinizsi út helyreállítása, a közművek átépítése, és a csapadékvíz elvezetési rendszer kiépítése történt meg. Emellett járda-, és parképítésre, valamint a közbiztonsági elemek kialakítására is sor került. Összesen 172 m felújított útszakasz és 170 m épített csapadékvíz elvezető jött létre, mellyel előmozdították a település megújítását, és a kistelepülésen élők életminőségének javulását.

A megvalósított tevékenységek során az érintett útszakaszok biztonságossá váltak, a csapadékvíz elvezetésének megoldása a burkolt vízelvezetőkkel várhatóan kellő védelmet nyújt majd az esetleges újabb esőzések során, így a településen élők komfortérzete és a vidéki életminőség színvonala is emelkedett.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…