2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Befejeződött az óvoda felújítása Szikszón

Több mint százmillió forintos beruházással újult meg és bővült Szikszón a városi óvoda, ahol bölcsődei férőhelyeket is kialakítottak. Az intézmény új néven, Szikszói Városi Egységes Óvoda- Bölcsődeként működik szeptember elsejétől.

Szikszó Önkormányzata Új Magyarország Fejlesztési Terv ÉMOP-2009-4.3.1/B -09-2010-0029 pályázatán járt sikerrel, ahol 95millió 191 ezer forinttámogatást sikerült elnyerniük Szikszói Óvoda épületének korszerűsítése és bölcsődei férőhely kialakítására. A projekt záró rendezvényét augusztus 31-én tartják.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt, mindig öröm egy városvezetőnek, ha gyarapodásról és sikerről adhat számot a településen. Az óvoda bővítés és bölcsődei férőhelyek kialakítása többszörös siker.

Megújult és bővült a város egyik intézménye, de jelzi azt is, hogy lélekszámban is gyarapszik a település, hiszen nem bezárni, hanem bővíteni kell egy intézményt.

Siker ez a családoknak is, hiszen azok az anyukák, akik két év után szeretnének visszamenni, dolgozni, ezt ezután megtehetik, hiszen biztonságban tudhatják a gyermeküket a városi óvodában.

Takács Lászlóné óvodavezető arról tájékoztatott: a beruházás során az óvoda épületét két csoportszobával bővítették: egy óvodaival és egy egységes óvodai- bölcsődeivel.. Az épületet kiegészítették a legszükségesebb hiányzó helyiségekkel: elkülönítővel, óvónői és konyhai dolgozók szociális blokkjával, mosókonyhával, vasalóval, a foglalkoztatókhoz tartozó gyerek WC-fel, akadálymentes WC-fel, szertárral. A meglévő óvodai helyiségekben csak az átalakítás és akadálymentesítés miatt szükséges mértékig történt a felújítás, a változtatás. Az udvaron kialakításra került még parkoló, és kerékpártároló is. Projekt keretében korszerű bútorokat, gyermekjátékokat, udvari játékokat, fejlesztőeszközöket is beszereztek minőségi oktatás-nevelés megteremtése érdekében.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek