2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

BAZ megyei Prima díjasok

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban. Célja a magyar értelmiség eredményeink megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. A Prima Primissima Díj néhány év alatt szervesen beépült a társadalom szövetébe, és a nagyközönség mellett a vállalkozók legjava is fölismerte a díj rangját, értékeit. Ennek vitathatatlan bizonyítéka, hogy már 2005-ben a Prima Primissima területi Prima díjak rendszerével egészült ki.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetének Elnöksége 2010-ben hirdette meg újra  a B.-A.-Z. megyei PRIMA díjat, három év kihagyás után.
Jelölteket a VOSZ megyei szervezetének tagjai, illetve érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek állíthattak. Jelölhettek minden olyan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő magánszemélyt, vagy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei székhelyű jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező társaságot, társadalmi szervezetet és alkotó közösséget, amely /aki/  kiemelkedő értékű tevékenységet végez. A VOSZ B.-A.-Z. megyei elnöksége és a Prima Primissima Alapítvány képviselői a jelöltek listájáról választanak ki három kategóriát és nyerteseit a meghirdetett tíz kategóriából. (magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet és a magyar sport közül.)
Szombat este a Miskolci Nemzeti Színházban  rendkívül színvonalas gála műsor keretében adták át az idei Megyei Príma díjakat, amelyet Seres Ildikó és Vida Péter színművészek konferáltak.

2010-es megyei Prima Díj jelöltek:


Magyar Sajtó:

Kiss László az Észak-Magyarorszg főszerkesztője
Tóth Szántay József a Juventus Miskolc Rádió szerkesztője
Orosz B.Erika a Royal Magazin főszerkesztője
Magyar Zeneművészet:
Bátor Tamás a Miskolci Operafesztivál kft ügyvezetője, operaénekes
Holdviola együttes
Cantus Firmus énekegyüttes
Magyar Sport:
Jászkai Imre birkózó edző
Németh Csaba ultramaratoni futó
SPIDER Mentőcsoport

Prima díjat kapott a Magyar Sport kategóriában a SPIDER extrém mentőcsoport /a legendás Mancs kutya csapata/, a Magyar Zeneművészet kategóriában Bátor Tamás a Miskolci Operafesztival Kft ügyvezetője,operaénekes, a Magyar Sajtó kategóriában  Kiss László az Észak-Magyarország napilap főszerkesztője.A Prima dijasok egy Mancs kutyát ábrázoló szobrot is átvehettek:ez lett a Prima díj  helyi jelképe. A jelöltek pedig Szanyi Borbála szobrászművész csodálatos plakettjét kapták többek között.
A közönségdíjas a közönségszavazatok alapján a Cantus Firmus énekegyüttes lett.

A miskolci  díjátadáson jelen volt Demján Sándor is a VOSZ ügyvezető elnöke,hazánk egyik legismertebb üzletembere,mecénása,a VOSZ ügyvezető elnöke is,a megyei közgyűlés elnöke dr. Mengyi Roland, a VOSZ megyei elnöke Ádám Imre, valamint a VOSZ országos vezetőségének számos tagja,a VOSZ ,a BOKIK,az ÉMGK vezetői, a helyi gazdasági, kulturális,politikai élet prominensei.

A tegnapi gálaesten kiosztották a vállalkozói dijakat is:
Az év termelővállalatának igazgatója: dr.Mátyás Ernő,
Az év nagykereskedője:dr.Pauleczki Zsuzsanna,
Az év éttermi vendéglátója:Dudás Szabolcs,
Az év biztonságtechnikai vállalkozója:Hényel Zoltán,
Az év szállodaigazgatója: Ivacs Lajos,
Az év informatikai vállalkozója: Koleszár Péter,
Az év kovácsolóipari vállalkozója:Kovács István,
Az év építési vállalkozója:Malejkó László,
Az év pékség vezetője:Negrutz Ágoston,
Az év kárszakértője:Szegedi József,

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…