2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

BAZ megye idei Príma díjasai

Ma este a Miskolci Nemzeti Színházban ünnepélyes, szórakoztató gála műsor keretében adták át az idei Príma díjakat. A meghívott vendégeket Ádám Imre a VOSZ megyei elnöke köszöntötte.

A képzőművészeket, a tudósokat, és a sportolókat tüntették ki ebben az évben a tíz kategória közül.

A Magyar Képzőművészet kategóriában Veres Lajos képzőművész, Zajácz Tamás bőrműves iparművész és Borsi Antal szobrászművész közül Zajácz Tamás nyert a Príma Díjat, s a vele járó nettó 1 millió forintot, valamint a Mancsot, a híres mentőkutyát ábrázoló bronzszobrot.

A Magyar Tudomány kategóriában dr. Lakatos István egyetemi tanár, akadémikus, dr. Pungor András egyetemi vezető kutató és dr. Tihanyi László egyetemi tanár került a jelöltek közé. A kategória győztese dr. Lakatos István lett.

A Magyar Sport kategória jelöltjei: Mészáros László fekvenyomó, Kun Ádám BMX flatlandes és Bogár János hosszútávfutó volt. A kategória győztese: Mészáros László.

 

 

A közönségdíjat Kun Ádám bmx flatlandes vitte el. Dr Lakatos István az elnyert 1 millió forint felét felajánlotta a Semmelweis Hospice részlegének, és a Fiatal Kutatók Alapítványnak.

Az év informatikai vállalkozása a Szinva Net Kft. lett, az Ongropack Kft az év műanyagipari vállalkozása, az év szállítmányozási vállalkozása a Csősz Trans Kft., az év fémipari vállalkozása a Phönix BRV Kft., az év építőipari vállalkozása a T&P Beton Kft, az év élelmiszeripari vállalkozása a Tokaji Borecet Manufaktúra, az év könyvkötészeti vállalkozása a Veres 98 Bt., az év közlekedési vállalkozása a Borsod Volán Zrt. és az év szálloda tulajdonosa a Tógyer &Son Kft. lett.

Bene Lajos, a TS Hungária kereskedelmi igazgatója és Derczó István, a Weinberg 93 Kft. ügyvezetője pedig az év vállalkozói díját vehetik át majd Budapesten.

Fotó: Az idei Prímák: Zajácz Tamás bőrműves iparművész, Dr. Lakatos István egyetemi tanár, akadémikus, és Mészáros László fekvenyomó.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek