2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Barcikai uszoda: meg kell várni május elsejét

Barcikai uszoda: meg kell várni május elsejét

Kazincbarcika/Edelény: Nem hozott érdemi döntést az edelényi képviselő-testület a barcikai uszoda vagyonkezelői jogát illetően.

Az edelényi képviselők szerdai ülésükön tárgyalták újra a vagyonkezelői jog átadásának kérdését. Nem hivatalos információk szerint komoly vita alakult ki a napirend kapcsán, majd a szavazatok megoszlása 5 igen, 4 nem és 1 tartózkodás lett. A korábbi polgármesteri vétó miatt a pozitív döntéshez minősített többség kellett volna, s miután ez nem volt meg, így a vagyonkezelői jog átadása sem történhet meg.

Tovább kart karba öltve!

A döntést követően nem sokkal – szerdán délután – a kazincbarcikai városatyák is üléseztek, ahol az egyik leghúzósabb téma éppen az uszoda kérdése volt.
Szitka Péter elmondta: bár az edelényi testület ezen döntésével meghiúsította a vagyonkezelői jog azonnali átadását, a megkezdett utat tovább járják. De most már nem az önkormányzatnál, hanem állami szinten lobbiznak tovább. Kart karba öltve, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül, mert az uszoda kérdésében minden testületi tag között teljes a konszenzus. Ugyanakkor érthetetlenül állt azon kijelentés előtt, hogy a vagyonkezelői szerződés nem tartalmazta az ígért garanciákat. Hiszen – mint mondta – a szerződés egyértelműen kizárta Edelény városának bármilyen jellegű felelősségvállalását és kötelezettségét.
Negrutz Ágoston a FIDESZ frakcióvezetője szintén szót kért a téma kapcsán. „Nagyon szomorú vagyok, hogy így döntött az edelényi testület, hiszen fontos lett volna Edelény városának is a mielőbbi továbbműködtetés, mert onnan is ide jártak a gyerekek és a felnőttek úszni. Az okokat ne firtassuk nem ez a lényeg. Fontosabb, hogy folytatnunk kell tovább ezt a munkát és az állam irányába azonnal meg kell tenni a szükséges lépéseket.” Hozzátette azt is, hogy továbbra is bízik abban, hogy Daher Pierre igazgatóval és Szitka Péter polgármesterrel együtt rövidesen célba érnek.
Az ülésen a polgármester elmondta azt is, hogy frakcióvezető társával együtt maguk mögött tudják az egész testület és Kazincbarcika város lakóinak támogatását. S tudván, hogy minden egyes nap külön jelentőséggel bír, továbbra is kőkeményen kiállnak az eredeti tervük mellett, mert ez a legjobb hosszú távú megoldás!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp