2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
B-A-Z megyei Top 100

B-A-Z megyei Top 100

B-A-Z megyei Top 100A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Top 100 újra elkészült az Inform Média kiadásában, immár tizenegyedszer. Az adatok a Lillafüredi Palotaszállóban tegnap lettek nyilvánosak ahol a cégek át is vehették a kiadványt, amelyet az APEH regionális igazgatóságával, a megyei kereskedelmi és iparkamarával, illetve a megyei agrárkamarával közösen állított össze a kiadó. A listák az APEH-hoz beérkezett 2008-as bevallási adatokra támaszkodnak. A 100 legnagyobb nettó árbevétellel büszkélkedő és a 100 legnagyobb foglalkoztató között ott találjuk a TVK-t, az FK- Rasztert, a MIHŐ-t, az MVK-t, az Északerdő Zrt.-t, a Mezőkövesdi Ker.Coop Zrt-t, MIK Zrt.-t, a Cirkont cégcsoportot, a Tiszaszolg 2004 Kft.-t, az AVE, a MIÉLKER Zrt.-t, a SZATEV Zrt-t.

B-A-Z megyei Top 100

A rendezvényen előadások hangzottak el a gazdasági helyzetről, amelyeknek természetesen fő témája a válság volt. Mindegyik előadó azt hangsúlyozta, hogy a válság nemcsak hogy visszavetette a GDP-t, nőtt a munkanélküliség, de mindez régiónkat, azon belül megyénket még jobban érintette. Szikora János, az APEH elnöke arról is szólt, hogy nagyon sok cég szűnik ugyan meg, de még ebben az évben is pozitív a szaldó, mert még mindig több új alakul. Jelentősen növekedett azonban a fizetési kedvezményeket kérők száma, növekedtek a hátralékok is.

B-A-Z megyei Top 100

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke  szokásához híven nagyon keményen fogalmazott, s azt a kérdést feszegette, hogy egy „V” ,vagy „W” jellemzi majd a mostani válságot. azaz fellendülés követi-e a válságot, vagy lesz ugyan fellendülés, de azt újabb válság követi majd. Előadásában sorolta a kormány hibás döntéseit, a meg nem oldott kérdéseket,  s összehasonlítva  néhány környező ország teljesítményét hazánkéhoz képest, azt állapította meg, hogy nemhogy felzárkóztunk volna az Uniós csatlakozás óta, hanem jobban le vagyunk szakadva mint bármikor eddig. A fő veszélyt abban látta, hogy az egyoldalú költségvetési egyensúlyra törekvés közben – amelyek persze nagyon fontosak – nincs gazdaságfejlesztés, nem alakulnak át a rosszul működő struktúrák, s még az uniós forrásokat sem használjuk fel a legoptimálisabban.

B-A-Z megyei Top 100

Harsányi Istvánné, az APEH regionális igazgatója és Bihall Tamás a BOKIK elnöke helyi adatokkal egészítették ki az előttük szólókat, amelyből kiderülhetett, hogy a mutatók bizony sokkal alacsonyabbak megyékben, mint az országosak.

Barkóczi István a FUX ZRT. tulajdonosa szólt a TOP 100- asok nevében, s azt hangsúlyozta, hogy  ha a cégek most többet foglalkoznak az innovációval, – mert ahogy említette a nagy válságok idején születtek régen is a legjobb ötletek – akkor ez a válság hozadéka is lehet. Káli Sándor polgármester zárszava után a cégek képviselői átvehették a színvonalas kiadványt.

B-A-Z megyei Top 100

B-A-Z megyei Top 100

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek