2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Az önkormányzat segíti a miskolci vendéglátóhelyek újraindítását

Miskolc város vezetése elkötelezetten támogatja a helyi vállalkozásokat. A járványhelyzet sok miskolci céget hátrányosan érintett, éppen ezért Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere már a veszélyhelyzet idején megkezdte az egyeztetést a miskolci cégek vezetőivel, kiemelten a turisztikai szereplőkkel. Ezen egyeztetések célja az volt, hogy Miskolc megfelelően tolmácsolhassa a helyi vállalkozások érdekeit a kormányzat felé, valamint azonnal reagálhasson a gazdasági élet újraindítása érdekében.

 A napokban megjelent kormányrendelet értelmében a vendéglátó üzletek – így különösen az éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék, presszók – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása 2020. május 4-től, hétfőtől megengedett. Ezért Veres Pál, a miskolci vendéglátósok érdekében az alábbi intézkedéseket lépteti életbe hétfőtől:

 

1.         A vendéglátó üzletek teraszainak többsége közterületen található, melynek használatára engedélyt kell kérni. A közterület használati engedély iránti kérelmet elektronikusan is be lehet nyújtani.

 

2.         A közterület használati kérelmek ún. sommás eljárásban, rövid határidővel, 8 napon belül kerülnek elbírálásra.

 

3.         A vendéglátó üzlet – a kérelem pozitív elbírálása esetén – a közterület használati engedélyt a benyújtás napjára visszamenőlegesen kapja meg.

 

4.         A kormányzat és a város közös szándékának megfelelően a teraszok használata ingyenes lesz, ez elősegíti a helyi vendéglátósok kezdeti likviditási nehézségeinek kezelését.

 

5.         A közterület használatot nem kötelező a szezon, vagy az év végéig kérelmezni, az rövidebb időtartamra is megkérhető (pl.: 1 hónap, negyedév).

 

Részletes információ a https://www.miskolc.hu/ugyleiras/kozterulet-foglalas weboldalon található.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…