2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Az önkormányzat munkatársai élőszóban is tájékoztatják a miskolci szépkorúakat

A Salkaházi programban regisztrált résztvevőket, azaz a miskolci szépkorúakat, idős helybeliek ezreit igyekszik személyesen, telefonon megszólítva is tanácsokkal segíteni Miskolc MJV Önkormányzata. A szociális osztály munkatársai szerdától kezdődően a következő napokban sorra felhívják az időseket, hogy élőszóval is tájékoztassák őket az önkormányzat által nyújtott segítségről, a járványügyi veszélyhelyzetben követendő szabályokról, a legfontosabb tudnivalókról. A hivatal munkatársai arról is érdeklődnek majd az érintetteknél, milyen egészségi állapotban vannak, hogyan bírják a bezártságot, van-e segítségük. Ezeken túl pedig azt fogják kérni mindenkitől: aki csak teheti, maradjon otthon, míg tart a járványveszély.

Mint ismeretes, elsősorban magasabb életkor esetén kell vigyázni, hogy elkerüljük a fertőzést. A „Maradj otthon!” kampány hetek óta tart, plakátokon, szórólapokon, újságcikkekben, internetes oldalon (a miskolc.hu városházi weblapon) nyújt információkat a tennivalókról a polgármesteri hivatal. Az idősek, nyugdíjasok ellátására, támogatására külön programok és intézkedések szolgálnak. A 70 év felettiek a 80/46-00-46-os telefonszámon érdeklődhetnek és szükség esetén segítséget kérhetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …