2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az „Év Polgárőr Egyesülete” díjat kapta a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület

Nemzeti ünnepünk, október 23-a tiszteletére az Országos Polgárőr Szövetség díszünnepséget tartott Budapesten. A megemlékezés mellett jutalmak, elismerések átadására is sor került, ahol több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei polgárőr munkáját is díjazták.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége példamutató polgárőr tevékenységükért, eredményes, áldozatkész munkájuk elismeréséül az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetésben részesítette: Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesületet.

Pénteken került megrendezésre a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület rendkívüli gyűlése, melyet az „Év Polgárőr Egyesület” díja miatt hívtak össze. Köteles János a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület elnöke beszédében bemutatta az egyesületet, elmondta, hogy jelenleg harminc fő önkéntes polgárőr lát el szolgálatot. Minden polgárőr rendelkezik személyre szabott polgárőr egyenruhával és az egyesületnek sikerült vásárolnia egy jó állapotban lévő személygépjárművet. Köszönhető ez a mezőkövesdi polgárőrök áldozatkész munkájának és Mezőkövesd polgármesterének és képviselő testületének, akiknek a támogatása nélkül mindez nem valósulhatott volna meg. Tisztelet és köszönet illeti meg az egyesületben működő polgárőröket és családtagjait. A polgárőrök önként, fizetés nélkül, szabadidejüket feláldozva teljesítenek szolgálatot, s nyújtanak segítséget, ha szükséges. Továbbá kérte őket, hogy továbbra is ilyen magas színvonalon teljesítsenek, legyenek büszkék arra, hogy polgárőrök lehetnek. Az újonnan belépőknek, pedig legyen megtiszteltetés az, hogy a Mezőkövesdi Polgárőr Egyesületben láthatnak el szolgálatot.

Dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd polgármestere elmondta, rendkívül örül neki és büszke is díjra. A polgárőrség, amit az elmúlt másfél évben véghezvitt az példaértékű, s erre méltán lehetünk büszkék.  A Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület a maga harminc fő polgárőrével bebizonyította, hogyha tényleg akarnak valamit tenni, akkor azt meg tudják tenni. Most fel van adva a lecke, hisz ez a kitüntetés egyfajta nívót jelent, s ez alá nem lehet menni. Rendkívül hálásak vagyunk a polgárőrök önkéntes munkájukért, hisz szinte nem is lehet elmondani, hogy mennyi segítséget nyújtanak városunknak. Városi, egyházi rendezvényeken, bármi, ami a városban történik, a polgárőrök ott vannak. Ami pedig a legfontosabb, hogy a lakosság is méltányolja, és jó néven veszi. Igyekszünk minden támogatás megadni a polgárőröknek, amit kérnek, hisz az önkormányzat támogatásával tudták megvásárolni a személygépjárművet, és jelentős támogatást kaptak az egységes polgárőr egyenruha megvásárlásában is. Én azt gondolom, hogy kölcsönös az együttműködés, ha ők kérnek mi adunk, de ez viszont is így van, ha mi kérünk, akkor ők adnak, nem anyagiakat, hanem a munkájukat, de ez így van rendjén.

A beszédek végén egy vacsorával vendégelték meg a megjelenteket. Kötetlen beszélgetéssel, nevetésekkel, a régebbi szolgálatokra való visszaemlékezésekkel telt el az idő.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek