2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Az Éltes Mátyásra is jut 163 millió

MEGKEZDŐDNEK AZ „ÉLTES MÁTYÁS ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS EGYSÉGES MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKT KIVITELEZÉSI MUNKÁLATAI

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézmény” című projektje keretében az Éltes Mátyás Általános Iskola épületének korszerűsítését valósítja meg.

A projekt célja az épület energetikai korszerűsítése. Ennek köszönhetően egy korszerűbb, a 21. század elvárásainak megfelelő energiafogyasztású épület jön létre, amely nagyban hozzájárul a Miskolc Megyei Jogú Város közintézményei által felhasznált energiaigények csökkenéséhez. A kibocsátott CO2 éves mennyisége is jóval kevesebb lesz.

Az épület felújítása során a homlokzat és a zárófödém utólagos hőszigetelést kap, lecserélik a régi nyílászárókat. Modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott ablakok, ajtók. Megújul a fűtési rendszer és az épület tetején egy napelemes rendszer kerül kiépítésre.

A fejlesztésnek köszönhetően egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb, és a befektetett energiát, a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület jön létre, amely a megújuló energiaforrások használatával fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét.
A program támogatási szerződés szerinti megvalósítása 2017. június 1.- 2017. szeptember 1. A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 163.863.407 Ft.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek