2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

Az egészségügyi ellátásról Szikszón

A szikszói és dél-abaúji emberek érdekében a szikszói egészségügyi ellátásról egyeztetett ma Dr. Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő és Füzesséri József polgármester.

Az egyeztetés fókuszában az ellátórendszer javítása és a szociális ellátás erősítése állt. Az elmúlt évben folyamatos egyeztetés zajlott a felek között, melynek eredményeképpen hamarosan a helyi igényeknek megfelelő ellátási modell kerül kialakításra. A szikszói kórházban működő járóbeteg-ellátást semmi nem veszélyezteti, sőt a jövőben további erősítése várható, amelyhez az Egészségügyért Felelős Államtitkárság szakmai segítséget ajánlott.
Az önkormányzat számára az egészségügyi alapellátás ügye fontos, ezért a háziorvosi rendszer megerősítésében és az államtitkárság praxis-programjának népszerűsítésében is szervezői szerepet kíván betölteni. Dr. Mengyi Roland elmondta, hogy cél az emberekkel való törődés erősítése, ezért a szikszói kórház és a helyi egészségügyi és szociális ellátás ügye kiemelten fontos számukra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…