2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az Andor utcán folytatódik a kerékpárút építése.

Az útszélesítési munkálatok május 31-én, kedden kezdődnek. A kerékpárút teljes hosszának a befejezési határideje 2011 szeptember 30. Azért, hogy ezt a határidőt tartani tudjuk, nem várhattunk addig, míg az Újgyőri főtér átépítése befejeződik.  Az Andor utcán a munkálatok ideje alatt is biztosított lesz a közlekedés, de kisebb fennakadások a csúcsforgalomban előfordulhatnak, ezért az arra közlekedők szíves megértését és türelmét kérjük. Az első ütem, -ami már el is készült- a Tiszai pályaudvarnál lévő Szinva hídtól a vasúti aluljáróig tart, új nyomvonal kiépítéssel a Szinva patak töltésén. Egy olyan kerékpárút hálózat kialakítása volt a cél, ami összeköti a városrészeket,és érinti Miskolc legjelentősebb idegenforgalmi területeit, miközben komfortos és biztonságos közlekedést nyújt a kerékpárral közlekedőknek.

A kerékpár út nyomvonala érinti Miskolc legfontosabb közintézményeit, oktatási kulturális és sport és üzemi intézményeit is. Így ezek az intézmények -összesen 24 darab- kerékpárral is biztonságosan megközelíthetőek lesznek.

Az elnyert támogatás teljes bekerülési költsége 156 millió forint, melyhez az önkormányzat önrészként 28 millió Ft-ot tett hozzá, így a tervezett megvalósítás teljes összege 184 millió Ft._

_A befejezés 2011.10.29-re várható._

Ezzel egy 11,38 km hosszú kerékpárút épülhet meg, amely kapcsolódik a már meglévő 5,74 kerékpárút hálózathoz, így egy összesen 17.12 km* hosszú É-D-i és K-Ny-i kerékpárút hálózat alakul ki.

A folyamatos kerékpárút_ hálózat a Tiszai pályaudvarnál lévő Szinva hídtól indulva és áthalad a Soltész N. K. úti , Király úti, Arany-Corvin üzletháznál lévő csomópontokon, érinti az Erzsébet a Szt. István teret és a Városház tér- Dózsa Gy. úti szakasz után a Vologda úttal halad párhuzamosan. Május 31-én a Béla és az Andor utcán folytatódik a kerékpárút építése egy útpálya szélesítéssel.

Az út a Károly, a Liszt és a Maros utcákon át az Andrássy útra ér ki a Mónus utcáig. A kerékpár út utolsó szakasza a kisforgalmú utcákon vezet majd a Vár utcáig.

Megépül továbbá egy összekötő szakasz a belvárosban. A Szemere u. — Arany J. u. kereszteződéstől a Szemere u. Görgey — Lévay u. kereszteződés között.

A tervezés során figyelembe vettük a Magyar Kerékpáros klub — mint civil szervezet javaslatait és a már megépített kerékpárutakkal kapcsolatos észrevételei. A kerékpáros klubbal jelenleg is folyamatosan egyeztet az önkormányzat.

A megépítésre kerülő hálózat elemei az önálló kerékpárutakon kívül:

*

Kerékpársáv

*

Forgalmi sávban jelzett kerékpár nyom

*

Elválasztott gyalog- és kerékpárút

*

Közösen vezetett gyalog- és kerékpárút

*

Csillapított forgalmú területen, gyalogos zónában vezetett szakasz

*

Kisforgalmú utcán vezetett szakasz

*

Egyéb forgalommentes úton vezetett (pl. árvédelmi töltés)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek