2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Az adóhatóság és a Rally

A tavasszal induló autóverseny sorozatokat, bajnokságokat nem csak az autósport szerelmesei várják, idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai is kiemelt figyelmet fordítanak a régiónkban zajló autós-motoros rendezvényeknek. A korábbi évek ellenőrzései során az adóhatóság számos esetben, jelentős összegű megállapítást tett az autó- és motorsport versenyekhez kötődő reklámszolgáltatások és szponzori pénzek áfa kihatásával kapcsolatban, sőt, ezek gyakran büntetőjogi következménn²耀l is jártak. A beütemezett vizsgálatok elsősorban a jövőbeni, hasonló jogsértések megelőzését szolgálják, de széleskörű adatgyűjtési lehetőséget biztosítva, további ellenőrzéseket is megalapoznak.

A vizsgálatsorozat a versenyeket szervező, rendező és biztosító vállalkozások tevékenységének, valamint a helyszínen foglalkoztatott személyek jogviszonyának szabályszerűségét célozza. Az adó- és vámszakterület revizorai azonban felkeresik a futamok helyszíneit is, valamint a közelükben található kereskedelmi- és vendéglátó egységeket, panziókat, ahol a nyugtaadással, árueredettel, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásával kapcsolatos kötelezettségek teljesítését ellenőrzik.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…