2024. 09. 28. szombat

Vencel
1 EUR 397 HUF
1 GBP 476 HUF
Kezdőlap » Az abaúji betegekért
Az abaúji betegekért

Az abaúji betegekért

Az abaúji betegekértAz Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a 2007 és 2013 között 481 milliárd forint fordítható egészségügyi fejlesztésekre. A szikszói kórház közel 750 millió forintos uniós támogatással, amelyet a megyei önkormányzat 40 millió forint önrésszel toldott meg, alakult járóbeteg-központtá. A struktúraváltásnak köszönhetően több mint 57 ezer embernek javult a magas színvonalú egészségügyi szolgáltatáshoz való hozzáférése, egy gazdaságosabban üzemeltethető intézmény jött létre, és az ellátás minősége is nagyságrendekkel javult. A projekt zárásaképp kedden ünnepélyes átadóünnepséget tartottak a helyszínen.

Ünnepi beszédében dr. Vojnik Mária államtitkár azt hangsúlyozta: a szikszói kórháznak jelen funkciója mellett van létjogosultsága és jövője a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórháztól 17 kilométerre is.

Dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke köszönte az elismerést, de nem hagyta szó nélkül: mindez egyféle kényszerpálya volt, hiszen a kiindulást az jelentette, hogy többek szerint méltánytalanul, elvették a jól működő aktív ellátás lehetőségét. Kifejezte reményét, hogy ezen intézmény falai között is születhetnek még gyerekek, s az aktív sebészeti ellátásról sem végleg lemondani, de hozzátette: ezt nem politikusként mondja, inkább mint az abaúji emberek óhajának közvetítője.

Dr. Tiba Sándor kórházigazgató számba vette az elmúlt évek történéseit, s leszögezte, hogy hogy az nagyban megkönnyíti a fejlesztéseket, s a munkát, hogy nagyon jó szakembergárda van a kórházban.

 

Az abaúji betegekért Az abaúji betegekért Az abaúji betegekért

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A tökéletes piros rúzs nyomában
A rúzsok világában a piros az örök klasszikus. Ugyanúgy tud ünnepélyes és különleges lenni, megbújhat a mindennapok tökéletes kiegészítőjeként a táská…