2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Avasi Gimnázium zárórendezvény

2015. április 22-én, szerdán az „Az Avasi Ökológiai Központ XXI. századi természetbúvár laboratóriumának létrehozása” című projekt záró rendezvényét tartják az Avasi Gimnáziumban.

A projektet azzal a céllal indította Miskolc önkormányzata, hogy a kor oktatási kultúrájának és igényeinek megfelelő kísérleti laboratórium megépítésével segítse a diákok ismeretszerzését. „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a miskolci Avasi Gimnáziumban” projekt keretében a biológia, a fizika, a földrajz és a kémia tantárgyak alap- és emelt szintű oktatásához szükséges tartalmi és infrastrukturális fejlesztés valósult meg.

 

A 2013 májusában kezdődött, 345.986.857 Ft összköltségű fejlesztés során két, egyenként 18 fő befogadására alkalmas, korszerű kísérleti eszközökkel felszerelt laboratórium került kialakításra.
A program 11 partnerintézmény, miskolci és vidéki általános és középiskolák együttműködésével valósult meg, aminek köszönhetően közel 1500 diák vehet részt a természettudományos laboratóriumban tartott gyakorlati órákon. Az Avasi Gimnázium laboratóriumainak szabad kapacitására további iskolák is jelentkezhettek partnerintézménynek. A gimnáziummal kötött megállapodás után az iskolát felvették a partnerek közé, és az itt dolgozó szaktanárok is akkreditált képzést kaptak tőlük.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek