2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Avalon Park: már csak egy hét a hivatalos megnyitóig!

 Elkezdődött a visszaszámlálás, mindenki gőzerővel dolgozik az Avalon Parkban, hogy a pénteki hivatalos megnyitóra minden tökéletes legyen. A nagyközönség pedig június 14-én vasárnap veheti majd először birtokba a beruházás első ütemében elkészülő szórakoztató elemeket, vagyis Európa egyik legmodernebb elektromos gokartpályáját, és a 2500 négyzetméteres különleges játszóelemekkel felszerelt szabadtéri Maya Játszóparkot.

A jövő pénteki zártkörű, hivatalos megnyitón már minden vendégnek alkalma lesz, hogy kipróbálja, és akár a barátaival összemérje gokart tudását. Éppen ezért az 560 méter hosszú, fák között kanyargó pályára a napokban telepítették az időmérő rendszert, és a 32 + 1 kétszemélyes RIMO elektromos gokart flottát is üzembe helyezték már, így rajtra készen állnak a HELL KART & Event Center boxában. A jövő hét elején a led szalaggal ellátott védő korlát – mely fontos biztonsági elem, hiszen a váltakozó színekkel a pályán történt balesetekre tudják felhívni a figyelmet – felszerelésével és a pálya takarításával befejeződnek az előkészületek. A kézi, airbrush technológiával festett sisakos és ultarmodern ledes eredménykijelző várja, hogy a pályát birtokba vegyék a sebesség- és az autósportok szerelmesei.
A különleges, maya dizájnnal ellátott szabadtéri játszópark utolsó elemei is lassan a helyükre kerülnek, hogy majd egész nyáron gondoskodhassanak a gyerekek felhőtlen szórakozásáról. A hatalmas területen egyszerre majd 250 gyermek tud a különböző többszintes mászó- és ugráló elemeken, spirál csúszdákon, kötélpiramisokon, trambulinokon, a lövöldöző arénában, illetve a 7 szintes póktornyon, valamint a fákra erősített őrtornyokon és kötélhidakon játszani.  A június 14-i megnyitón, egész nap színes és változatos, ingyenes gyermek programokkal várnak a szervezők minden családot, többek között fellép Gubás Gabi színművésznő Csigalétra című zenés mesekoncertjével, Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes, Bonbonella bohóc, a Flying Colours kaszkadőr csapat, valamint a Miskolci Cheerleaders csapata és lesz lufi hajtogatás és arcfestés is.   
A teljes mértékben környezettudatos beruházás területén tiltott az autóforgalom, és a vendégek szállítását tíz-állomásos útvonalon közlekedő DOTTO vonattal és elektromos golf autókkal oldják majd meg. Az Avalon Park vonatának elnevezésében a gyerekek segítségét kérte, és a névadó pályázaton hamarosan eredményt is fognak hirdetni, bár az Avalon Park zsűrije nincsen könnyű helyzetben, mert rengeteg jobbnál-jobb pályázat és névötlet érkezett. Nemcsak a parkban lesz szép minden a megnyitóra, de még az oda vezető út – amin a DOTTO vonat közlekedik majd – is megszépül. A lokálpatriótizmusáról ismert HELL cégcsoport ugyanis önként vállalta, hogy az önkormányzat és az Észak Erdő kezelésében lévő, mintegy 1200 méteres utat is felújítja, hogy a beruházásból a környék lakói is profitálhassanak és a park közvetlen környezete is szépülhessen. A munkálatok már el is kezdődtek, jelenleg az akna fedlapok megemelése történik, hétvégén kezdődik az aszfalt-marás, és jövő hétfőtől már az aszfaltozási munkálatokat tudják megkezdeni.
www.facebook.com/avalonparkhungary

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…