2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

ATTAC projekt I. Mobility Fórum

A Miskolc Holding Zrt. az ATTAC projekt (ATtractive Urban Public Transport for AccessibleCities – Vonzó városi közösségi közlekedés az elérhetőbb városokért) megvalósítására létrejött 9 partnert magába foglaló nemzetközi konzorcium vezetőjeként, fő céljának a hatékonyabb koordináció létrehozását tartja, a közösségi közlekedés tervezése, működtetése, fejlesztése és népszerűsítése terén.
Az ATTAC projekt Mobility Fórumjainak a célja, hogy a helyi érintettek aktív közreműködésével kidolgozásra kerüljön egy a jövőre vonatkozó, reális, megvalósítható közlekedésfejlesztési elképzeléseket tartalmazó, Miskolc városra vonatkozó Fenntartható Városi Közlekedési Koncepció (SUTP- Sustainable Urban Transport Plan), illetve a helyi érintettek folyamatosan tájékozódhassanak az ATTAC projekt hazai és más külföldi partnereinél zajló tevékenységekről, azok eredményeiről.
A Miskolc Holding Zrt. és az MVK Zrt. számára is fontos, hogy a készítendő Koncepció az érdekelt felek minél aktívabb bevonásával készüljön. Ugyanis az ilyen típusú közreműködés nagyban segít a helyi közlekedési nehézségek helyi megoldásokkal történő támogatásában, a közösség „rejtett” tudásának felfedezésében, valamint közlekedési igényeik és fő szempontjaik beazonosításában, továbbá az érdekelt felek közötti produktív partnerkapcsolat létrehozásában, a fejlesztési projekt társadalmi elfogadottságának javításában és egy, a projektre vonatkozó „tulajdonosi érzéssel” történő felruházásában. Továbbá fontos, hogy a Koncepció a jövőre vonatkozó, reálisnak, megvalósíthatónak tartott közlekedésfejlesztési elképzeléseket tartalmazzon Miskolc város vonatkozásában, amely elképzeléseket a miskolci lakosság, politikusok, közlekedési szolgáltatók, hatóságok, vállalatok, szervezetek és oktatási intézmények is elfogadhatónak tartanak.
A helyi Mobility Fórumok (összesen 6 fórum a 3 éves projekt időtartama alatt) hivatottak arra, hogy az érintett személyek bevonásával biztosítsák a szakmai, társadalmi, politikai hátteret a Miskolc városra vonatkozó Fenntartható Közlekedési Koncepció létrehozásához, amely az egyik fontos helyi eleme az ATTAC projektnek.
A január 19-én megrendezésre kerülő első Mobility Fórum a kezdete a Koncepció elkészítésének, amelynek első felében szakmai előadásokon keresztül a résztvevők megismerhetik az ATTAC projektet, a Miskolcot érintő jelenlegi közlekedésfejlesztési projekteket, Miskolc város jelenlegi Közlekedésfejlesztési Koncepcióját és a Miskolc városra vonatkozó új Fenntartható Közlekedési Koncepció lehetséges elemeit. A Fórum második részében a résztvevők maguk is elmondhatják javaslataikat a Koncepció tartalmával kapcsolatban, melyek a következő Fórumokon és a Fórumok közötti műhelymunka alkalmával részletesen megvizsgálásra és amennyiben lehetséges beépítésre kerülnek az új Koncepcióba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…