2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Átadták az országos 120 ezredik kategóriába tartozó és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 10 ezredik Széchenyi kártyát
Átadták az országos 120 ezredik kategóriába tartozó és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 10 ezredik Széchenyi kártyát

Átadták az országos 120 ezredik kategóriába tartozó és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 10 ezredik Széchenyi kártyát

Átadták az országos 120 ezredik kategóriába tartozó és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 10 ezredik Széchenyi kártyátA gazdasági válság egyik szomorú hatása, a vállalkozók tőkeképességének csökkenése, s ehhez kapcsolódóan a bankok hitelezési hajlandóságának jelentős mértékű esése. A Széchenyi kártya ezzel szemben olyan finanszírozási lehetőséget biztosít, amely segíti a cégek megmaradását, a társaságok működését. Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Kereskedelmi és Iparkamara székházában öt vállalkozó kapta meg a 120 ezredik kategóriába tartozó, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 10 ezredik Széchenyi kártya tulajdonosi jogosultságát.


Ezek az adatok is bizonyítják, hogy a kártyaprogramot folytatni kell, mondta Bihall Tamás az MKIK alelnöke, a BOKIK elnöke. Kiszámíthatatlanná vált a piac, egyre erősödött a multinacionális cégek erőfölénye. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelentősen csökkent az egy főre jutó GDP, s a vállalkozások megkérdezése után kialakított értékmérő szerint 2009 szeptemberében a társaságok 80 százaléka nehezen jutot hitelhez. Mindezek okaként a cégvezetők a fizetőképes kereslet lanyhulását és a megrendelések hiányát vetették fel. A Széchenyi kártya azonban segítséget nyújtott a finanszírozási gondok megoldásában, hiszen a megyében csaknem 12 ezren igényelték a kártyát, ebből 76 százalékuk a BOKIK-ban, s a kihelyezett hitel több, mint 50 milliárd forintot tett ki.

Krisán László a KA-VOSZ vezérigazgatója mindehhez hozzátette, hogy 2000. óta mintegy 700 milliárd forintot biztosított a Széchenyi kártya program, amelyhez eddig meg tudták szerezni a kormányok együttműködését, és megegyeztek a kamattámogatásról. Az egyre romló banki hitelekhez képest a Széchenyi kártya még mindig a vállalkozók életben maradását segíti és abban bíznak, hogy a 2010-es évre vonatkozó tárgyalások is sikerrel járnak.

Miskolcon Szabó Ferenc a Szabó és Társa Kft. Tulajdonosa 10 ezredikként kapta meg a kártyát és emellett az országos 120 ezredik kategóriába is beletartozott. Ugyancsak az országos 120 ezredik kategóriába tartozott Magyarné Kopasz Ilona a Ma-Kop 2002 Bt. – , Visi József a Benzol Kft. – , Olajos János a Miépszer Kft. tulajdonosa, valamint Rajcsáni György egyéni vállalkozó.

                                                                                             

 

M.Vadas Zsuzsa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek