2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Átadták a tiszabábolnai fejlesztést

Mintegy 72 millió forint összértékben újult meg a községháza, a ravatalozó, a temető kerítése, illetve a Fő és Páskom utca Tiszabábolnán. A beruházást március 5-én ünnepélyes keretek között adták át.

A tavalyi év során Tiszabábolna Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az ÉMOP-hoz „Településfejlesztés Tiszabábolna községben” címmel, amely keretében 71 563 370 forintot nyertek a projekt megvalósítására.

Az ünnepség elején dr. Ódor Ferenc, a Megyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet, aki köszöntőjében kiemelte a beruházás fontosságát, azt, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben egy kistelepülésen több millió nagyságrendű fejlesztés valósulhatott meg.

Dr. Ódor Ferenc szavai után a település polgármestere Hencz Zsolt mutatta be az elkészült beruházást. A fejlesztés keretében mintegy 31,7 millió forint értékben felújították, bővítették a Községházát. A projekt keretében új irodahelyiségeket: tárgyalót, három irodát, egy szolgálati lakást alakítottak ki a Községháza épületében. Emellett teljes nyílászárócsere, illetve az egész épületet akadálymentesítése, valamint tisztasági festése is megvalósult. A projekt keretében 11 millió forint összértékben 2000 m2-nyi teljes mértékű területen útburkolat-javítása is megtörtént Tiszabábolnán. A burkolatjavítás a Tiszához vezető, igen forgalmas két utcát, a Fő és Páskom utcát érinti.

A projekt bemutatása után dr. Ódor Ferenc, Hencz Zsolt és Kormos Dénes országgyűlési képviselő szalagátvágással átadták a felújított Községházát. A szalagátvágás után a vendégek körbejárták a hivatalt. Ezt követően átsétáltak a település temetőjébe, ahol Hencz Zsolt polgármester felvázolta a temetőben elkészült  fejlesztéseket.

A projekt révén 13 110 000 forintból felújították a település ravatalozóját, amely keretében új tetőt kap az épület, új hűtőhelyiséget alakítanak ki, valamint díszburkolatot és előtelőt kap a ravatalozó. Annak érdekében, hogy a község központjában lévő ravatalozó és temető illeszkedjen a településképbe, a ravatalozó korszerűsítése mellett 15,2 millió forint értékben mintegy 3-400 méter hosszan a régi drótkerítést lecserélik korszerű fakerítésre.

A rövid ismertető után az átadó ünnepség zárásaként Szántó József apát megáldotta és megszentelte a felújított ravatalozót.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek