2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Átadták a tapolcai szabadidőparkot

Átadták a tapolcai szabadidőparkotÁtadták pénteken Miskolctapolcán, a korábbi gyermekstrand területén kialakított, új szabadidőparkot. A városi közgyűlés korábban mintegy 25 millió forintott különített el a beruházásra. Az angolpark típusú létesítményben információs pont is működik, ahol folyamatos felvilágosítást nyújtanak a programokról, játéklehetőségekről.

Az elmúlt időszakban kialakult, rendkívüli árvíz nem kímélte a tapolcai parkot sem, a nagy része víz alá került, a létesítmény kialakításán dolgozó munkások is az árvíz elleni védekezésben vettek részt. A valamikori gyermekstrand területén mostanra 90 százalékban készült el a park. A megnyitón a szalagátvágás előtt Varga György, a Miskolctapolca Fejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta: a szabadidőparkot díszítő 3dimenziós képek még nem készültek el, és a BMX/DIR truckpálya felállítása is folyamatban van. Sok kikapcsolódást biztosító elem azonban már birtokba vehető. Így használható a strand foci és röplabda, a kosárlabda, tenisz és az aszfaltos labdarugópálya, s üzembe helyezték a dodgemet és a körhintát is.
Káli Sándor polgármester a park átadásán úgy fogalmazott: „Én az árvíznél megtanultam, hogy vannak szavak és tettek. A tettek azok, amik konkrét eredményhez vezetnek. A szabadidőpark egy konkrét eredmény Miskolcon, amire büszkék vagyunk. Ez egy könnyed szórakozást biztosító létesítmény, ami kielégíti majd mind a családok, mind pedig a turisták igényeit. A hely találkozási pontot biztosít a Tapolcáért valóban cselekvő, civil szervezeteknek is.” Az angolpark típusú létesítményben információs pont is működik, ahol folyamatos felvilágosítást nyújtanak a programokról, játéklehetőségekről. A parkot éjszakára bezárják, hogy megelőzzék a rongálásokat.

 

Vajtó L.

 

Átadták a tapolcai szabadidőparkot Átadták a tapolcai szabadidőparkot Átadták a tapolcai szabadidőparkot Átadták a tapolcai szabadidőparkotÁtadták a tapolcai szabadidőparkot

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek