2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Átadták a megújhodott orvosi rendelőt Bodrogkisfaludban

Három esztendővel ezelőtt kezdődött az a program , amelynek eredményeként, szerdán, Bodrogkisfalud községben, átadták a felújított orvosi rendelőt és gondozóházat. A település önkormányzata egy Európai Uniós pályázat részeként  valósította meg a mintegy 50 milliós beruházást. A pályázat  ötszázalékos önrészt igényelt. Kissé lassította a munkálatokat, hogy  a tetőzetet is ki kellett cserélni ,  az emeleten lévő orvosi lakás miatt, az erre  fordítandó összeget a saját büdzséjéből fedezte  a testület.

Az orvosi rendelő három község lakóinak ad gyógyítási lehetőséget, jöhetnek ide Szegi és Szegilong lakosai is gyógyíttatni magukat.
A korszerű, mai igényeket is kielégítő rendelőben műszerek segítik a jobb betegellátást,  a gondozó részlegben pedig a védőnői munka  jut  korszerű helyiséghez, illetve egészségügyi tanácsokat adhatnak, betegségmegelőző tanfolyamokat tarthatnak.
Az ellátási körzet három településén több mint ezerötszáz ember lakik, élethelyzetüket jól mutatják a munkanélküliségi mutatók: Bodrogkisfaludon 14,  Szegiben 32, míg Szegilongban 25 százalék, mindhárom településen jelentősen meghaladja az országos átlagot.
Az egészségügyi alapszolgáltatást az önkormányzati fenntartásban működő háziorvosi szolgálat és összevont körzeti védőnői szolgálat biztosítja. Az alapellátás funkcionális működését, kapacitás-, és teljesítmény jellemzőit a rossz infrastrukturális feltételek jelentős mértékben korlátozták. Az infrastrukturális feltételek hiánya komoly akadálya volt annak, hogy a felkészült orvos és asszisztencia különböző kardiológiai, sürgősségi, belgyógyászati, légzőszervi, mozgásszervi vizsgálatokat, szűréseket, definitív és terápiás ellátásokat végezzen. s a népegészségügyi program keretében folyó szűrések, iskolai szűrővizsgálatok mértéke növekedjen. Gondot jelentett
a védőnői tanácsadás iránti igények és szükségletek minőségi   kielégíthetősége is.
A beruházással ezek a problémák megoldódnak. A felújított intézményben korszerű eszközparkkal, kényelmes  váróteremmel , és a vizsgálatok sokrétűségének eleget adó rendelővel várják a  három  falu betegeit.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek