2024. 08. 19. hétfő

Huba
1 EUR 393 HUF
1 GBP 461 HUF

Aszfaltozás, kátyúzás

Másodszor is nagymértékű útjavítás Miskolcon

 A város területén, a város kezelésében lévő utakon, a kiterjedt nyári útjavítási munkálatok előtt közel 300 kátyút szüntettek meg, 40 köbméternyi aszfaltot használva fel az úthibák javítására. A kijavított felület nagysága már akkor megközelítette az 570 négyzetmétert.

Ezt követően, az első nagymértékű nyári útjavítás során további több ezer kátyú tűnt el az utakról, több ezer négyzetméternyi felületen javították ki az útpályát. Most indul a nagymértékű kátyúzás második nyári üteme, amelynek célja főleg a fontosabb mellékutak, gyűjtőutak rendbetétele, de visszatérnek azokra az útvonalakra is, ahol még új kátyúk keletkeztek.

 

A hosszúra nyúlt, nagy csapadékkal és hőingadozással járó tél és tavasz után elkezdődtek a széles körű nyári aszfaltozási munkálatok, amelyek nagyrészt a közösségi közlekedés buszútvonalait, a főutakat érintették. A nyári – első – nagymértékű kátyúzási munkálatok során több mint 50 utcát, zömmel főutat kátyúmentesítettek, amihez mintegy 760 köbméternyi, majd’ kétezer tonna aszfaltot használtak fel.

Az újabb nagymértékű kátyúzási munkavégzés a mai naptól kezdve ütemezetten halad, egy-egy szakasz befejezése azonban függ az időjárástól is. Fontos, hogy az időtervet befolyásolhatja a kátyú körülvágása után kapott terület nagysága is. A tervek szerint legalább 50 utcában végeznek ebben a hónapban javítási munkákat.

Az utcák kiválasztásakor a város kérte az önkormányzati képviselők javaslatát is. Az utcák listáját, ahol aznap javítási, kátyúzási munkálatokat végeznek, ismét megkapják majd a Szerkesztőségek a reggeli órákban, ahogy az első nagymértékű nyári kátyúzásnál is történt.

 

A második, nyári nagymértékű kátyúzáson 5 munkacsoport dolgozik. A garancia a szerződés szerint 1 év és továbbra is minden javított kátyú GPS koordináta alapján kerül nyilvántartásba, ami a garancia alapját képezi.

 

Az önkormányzat továbbra is fontosnak tartja, hogy útjai rendben legyenek, az idei, immár második nagymértékű, az egész várost érintő kátyúzási munkákra 70 millió forintot költenek.

 

Ehhez csatlakozik még várhatóan augusztus hónapban a START közmunkaprogramból egy újabb útjavítási, kátyúzási munka, amely több tucat utcát érint, ahová négyszáz tonna aszfalt kerül majd bedolgozásra. Az érintett utcák meghatározása folyamatban van és függ a második, nagymértékű nyári kátyúzási munkák előrehaladásától, eredményétől is.

A javításokhoz továbbra is az aszfaltkeverő telepekről szállított meleg aszfaltot használnak.

 

Az útjavítási munkálatok szeptember első napján érnek véget, így az iskolakezdést nem fogja zavarni az útjavítás miatti forgalomkorlátozás.

Így szeptember elsejére már városszerte rendezett, javított önkormányzati utakon indulhat meg a közlekedés.

 

Megújulnak az útburkolati jelek is

 

Javában tart az útburkolati jelek újrafestése, amely augusztus végén ér véget. A közösségi közlekedés szempontjából fontos útvonalak és gyűjtő mellékútvonalak, valamint a kerékpárutak útburkolati jeleinek felújító festése jelenleg is zajlik.

Miskolc költségvetésében erre a munkára 13 millió forintot különített el.

A burkolati jelek újrafestésénél törekedünk arra, hogy az lehetőleg éjszaka történjen, de lehetséges nappali munkavégzés is. A nappali munkavégzés elsősorban az előrehaladás függvénye, amelyet az időjárás befolyásolhat. Cél, hogy az őszi, iskolai időszakra befejezzék az útburkolati jelek felújító festését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Autós trafik
Hétvégén sem lehet. Autóból sem. Zárjegy nélkül meg végképp nem. Egy házaspárt értek zugárusításon az érdi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) B…