2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Amíg nincs diákigazolványod az iskola sorszámozott igazolása szükséges az utazáshoz

Az MVK Zrt.-hez az elmúlt időszakban egyre több megkeresés érkezett, melynek során arról érdeklődtek, hogy hogyan tudják igénybe venni az utazási kedvezményt azok a tanulók, akiknek még nem érkezett meg az új diákigazolványa, vagy éppen elveszették azt. 2012. január 1-jén lépett életbe az oktatási igazolványokról szóló 362/2011.(XII. 30.) Kormányrendelet, mely szerint megszűnt az ideiglenes diákigazolvány, helyette, új, egységes „Igazolás”-t rendszeresítettek, amelyeket a tanintézetek adnak ki: többek között az állandó diákigazolvány igénylésekor (első alkalommal, illetve a korábbi igazolvány elvesztése, megrongálódása miatti új igazolvány igénylésekor).
Így amennyiben még nem érkezett meg az új diákigazolvány, vagy elvesztette azt a diák, a fent említett papír alapú, egyedi sorszámmal ellátott Igazolást kell kérnie attól az oktatási intézménytől, mellyel tanulói, hallgatói jogviszonyban áll.
Az utazási kedvezmény kizárólag ezzel a típusú igazolással vehető igénybe, és utazáskor a megvásárolt bérletszelvény, az igazolással együtt igazolja a kedvezményre való jogosultságot.
Ezúton kérjük az érintetteket, hogy az utazás megkezdése előtt a megvásárolt bérletszelvényre az oktatási azonosító számot írják rá, melyet az Igazolás is tartalmaz. Az igazolás 60 napig érvényes, mely idő alatt vélhetően megérkezik az új, állandó diákigazolvány.
Az MVK Zrt. jegyellenőrei és járművezetői ellenőrzés során csak ezt az igazolást fogadhatják el diákigazolvány helyett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek