2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Akadálymentes a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola honlapja

Nagy örömmel tájékoztatjuk Önöket arról, hogy akadálymentességi és képernyőolvasó-kompatibilis tanúsítványt kapott a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola honlapja. A www.barathegyi.org címen elérhető holnap, ahogyan az alapítvány működésének egésze, alapcélként fogalmazza meg az esélyegyenlőséget.

Az akadálymentes internetes alkalmazásokat készítő Net-média Alapítvány átvizsgálta a honlapot, és ennek során megállapította, a látássérült emberek számára kifejlesztett  olvasó programokkal tökéletesen használható, tehát az fps webügynökség által, az alapítvány közreműködésével készített www.barathegyi.org teljes mértékben akadálymentes. Az erről szóló tanúsítványt csatolva küldjük.

Azért is fontos ez a Baráthegyi alapítvány munkájában, mert tevékenysége kiterjed a társadalmi szemléletformálásra és az ismeretterjesztésre, az esélyegyenlőség biztosítására is. A fő tevékenység ezzel összhangban a vakvezető kutyák képzése azzal a céllal, hogy minél több látássérült ember élhessen önállóbb, függetlenebb, biztonságosabb és teljesebb életet vakvezető kutyával.

Elkeserítően kevesen dolgoznak ma ilyen rendkívüli képességekkel rendelkező segítők hazánkban: mintegy 80 ezer látássérült ember mellé 123 tanúsítvánnyal rendelkező vakvezető kutya jut. A Baráthegyi alapítvány ezen az arányon próbál javítani az adományokból és támogatásokból finanszírozott munkájával, a vakvezető kutyák képzésével és térítésmentes átadásával.

Az adónk 1 százalékával mind csatlakozhatunk ehhez a nemes ügyhöz, hiszen a kicsivel is nagyon sokat tehetünk! A támogatásnak természetesen vannak más formái is. A lényeg, hogy sokan sokat tehetünk a látássérült embereként…

Híradásukat megköszönve,

a Baráthegyi csapata
Baráthegyi Vakvezető
és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

„Etikus Adománygyűjtő Szervezet”
„Hosszútávú hatékonyság Arany Effie Díj – 2014”
„Az év civil szervezete – 2013”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek