2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Advent Miskolc 2018 programsorozat a Szent István téren

Miskolc Polgármesteri Hivatala – összefogva a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével – idén a közösségek adventjére várja a gyermekeket, diákokat, valamint a cégek, vállalatok, multik, vagyis a munkahelyek és az intézmények csapatait. A várakozás időszakában mindenkinek közösségi élményt nyújt a Miskolc adventi rendezvénye.
Idén először: gyermekfoglalkoztató óvodásoknak
Óvodások és 4. osztályig az általános iskolák tanulóit várják az adventi gyermekfoglalkoztató programok során. Eddig 1200 óvodás és általános iskolás csoport jelentkezett a közel 50 időpontra. A miskolci iskolások és óvodások karácsonyi készülődéséhez jól illeszkedik ez a közösségi program.

Idén először: éneklő fenyő! Miskolc karácsonyfája megelevenedik
Az Advent Miskolc programközpontjában, a Szent István téren november 26-ára felállítják Magyarország első Éneklő Fenyőjét, amelyen aznap, 17 óra után a Miskolci Nemzeti Színház kórusa lép fel. A 10 méter széles alapon nyugvó, 7 méter magas, fenyőfa alakú színpad díszítéséhez többek között 2 és fél tonna fenyőágat és 300 méter világító füzért használtak fel.
Az Éneklő Fenyő a város karácsonyfájaként a munkahelyek és intézmények közösségeit várja, a csapattagok közösen énekelhetnek, és ötletes koreográfiával mutathatják meg egyéniségüket az ország első, életre keltett karácsonyfájának díszeként.

Idén először: kórusverseny
Miskolc idei adventjén a közösségen van a hangsúly, így 3 kategóriában – általános iskolai, középiskolai, felnőtt – kórusversenyt is hirdettek, amelyre már 14 kóruscsoport jelentkezett Miskolcról és a megyéből, akik az Éneklő Fenyőn adják elő produkciójukat.

Családok adventi koszorúja
E három, a közösségek szempontjából meghatározó programelem mellett további karácsonyi eseményeket, élményeket kínál az Advent Miskolc. Idén a Családok évét hirdette meg a kormány, és a Szent István téren lévő óriási adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásakor Miskolc a családokat is ünnepli. A 4 gyertyagyújtás ünnepsége az Anya, az Apa, a Gyermek és a Család fogalma köré épül.

Az Advent Miskolc színpadán Miskolc ifjú tehetségei mellett igazi sztárok adnak karácsonyi koncertet. Az ünnepi fények és a Városháza fényfestése mellett idén is megnyílik az Angyalkert, naponta kinyitják a főtéren lévő adventi naptár ablakait, és óriáskerékről is megnézhetjük az ünnepi fénybe öltözött belvárost. A Szent István téren felállított Sütigyár és az ország legnagyobb Szeretetdoboza várja az adományokat, amelyet a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete juttat el azoknak, akiknek ez sokat jelent.
A belváros sétálóutcáján, a Széchenyi utcán november 26-ától adventi vásárt tartanak, ahol közel 50 árus kínálja termékeit. Az adventi programsorozat idején is megtartja a város a régiségvásárt és a termelői piacot, mindezt ünnepi hangulatban, a karácsonyra készülődés jegyében.

Miskolc adventi villamosa
Miskolc páratlan karácsonyi programkínálatát a város adventi villamosa teszi teljessé, amely december 2-án, a gyertyagyújtási ünnepség végére érkezik a Szent István térre. A városi közlekedési vállalat munkatársai már fél évvel ezelőtt megkezdték a munkát az idei adventi villamoson, hogy mostanra új technikával, közte 3D-s elemeket is tartalmazó díszítésekkel elkészítsék a villamos külső dekorációját. A villamos részben új belsőt is kap, egyelőre még titok, milyet, de annyi biztos, az egyik legnépszerűbb elem, a látványkandalló marad. Ebben a csodálatos hangulatú belső térben ismét lesznek majd fellépők, többek között kórusok énekelnek az utasoknak, és feltűnik rajta a Mikulás is, elmaradhatatlan krampuszával.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek