2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 382 HUF
1 GBP 450 HUF

Adomány a Fül-Orr-Gégészeti osztálynak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztálya mintegy egymillió kétszázezer forintnyi értékben laryngo-mikroszkópos kézi műszereket kapott a Ready Medizintechnik Kft. felajánlásaként. Az adomány a Magyar Rákellenes Liga koordinálásának és támogatásának köszönhető.

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója úgy fogalmazott: a fejlődésre, a gyarapodásra az intézménynek három lehetősége van: a társadalombiztosítási források, a pályázatok, valamint a felajánlások.
Kifejtette: a jelenlegi finanszírozás mellett a kórházi struktúra, a kórház felépítése azt teszi lehetővé, hogy a társadalombiztosítási források a napi betegellátási feladatokat fedezik. A nagy volumenű fejlesztéseket egyebek mellett a különböző pályázati lehetőségekkel biztosítja az egészségügyi intézmény, ezek tekintetében a kórház rendkívül sikeres. „Pályázati forrásokból milliárdos nagyságrendű az az összeg, amely rendelkezése áll fejlesztési célból” – tette hozzá.
Mint mondta, számos fejlesztés a felajánlásoknak köszönhető. Adományok az állampolgárok, valamint az üzleti és szolgáltatói szektor területéről is gyakran érkeznek.
Dr. Karosi Tamás, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, c. egyetemi docens hangsúlyozta: olyan kézi műszereket kaptak, amelyek egyebek mellett az onkosebészeti beavatkozásokat segítik. Elsősorban a szájon át végzett gégészeti operációk végezhetők ezekkel a nagyon speciális kézi műszerekkel, mikroszkóppal, lézerrel, illetve sajátos lélegeztetéssel párosítva.
Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke hangsúlyozta: a szervezet feladata, hogy csatornázza a támogatók által biztosított összegeket, felajánlásokat. Ennek köszönhető ez az akció is.
Horváth Gergely, a Ready Medizintechnik Kft. ügyvezetője arról számolt be, húszéves múltra tekint vissza jó kapcsolatuk a kórházzal, ezen belül a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Osztállyal, amely úttörő munkát végez ezen szakterületen. Hozzátette: a most átadott kézi műszerek gége- mikrosebészeti eszközök.
A sajtótájékoztató részeként Dr. Révész János főigazgató ünnepélyes keretek között kérte fel Dr. Karosi Tamás osztályvezető főorvost, hogy igazgató-helyettesi pozícióban koordinálja az oktatási, tudományos, illetve kutatói feladatokat az intézményben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum