2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Adjunk nevet az Újkazinci közösségi épületnek!

Adjunk nevet az Újkazinci közösségi épületnek!

Közterületek, lakóházak, intézmények újulnak meg egy nagyszabású Európai Uniós városfejlesztési programnak köszönhetően. Sőt egy új közösségi egység is épült, a projektgazdák most ennek keresnek nevet.

A 2010 szeptemberében kezdődött újkazinci beruházást az Európai Unió és a Magyar Állam 500 000 000 Ft-tal támogatja. A projekt építő részeként a Veres Péter és a Mikszáth Kálmán úti panelépületekben 254 lakást újítottak fel. Elkészült az orvosi rendelőt és a gyógyszertárat magában foglaló épület, továbbá a II. Sz. Bölcsőde rekonstrukciója. Az akcióterületen található közterületek is jelentős változáson estek át: megújultak a terek, parkok, járdák, sétányok, parkolók, és a gyerekek legnagyobb örömére a Csokonai úti játszótér is. A városrész új közösségi épületet is kapott, mely a bölcsőde bővítményeként épült meg.

Felhívás épület-keresztelőre

A közösségi épületet március elején adták át, azóta egy tucat rendezvénynek adott otthont és rendkívül népszerű közösségi színtere lett az akcióterületen élőknek. Remélhetőleg ez így lesz a jövőben is, a projekt zárását követően. Hiszen most igazi nagyüzem van: ugyanis a több mint 800 millió forintos beruházás civilprogramokat is támogat. Ezek közé tartozik a 2011 ősze óta tartó „Egészségmegőrző programsorozat”, a „Bölcsődei új funkció” projektelem, illetve az őszi-tavaszi „Környezetszépítő akció”, melynek keretében éppen a közösségi egység udvara szépült meg.
Éppen ezért gondolták úgy a városvezetők, hogy a beruházás keretében megépült közösségi egységet stílszerűen az akcióterületen és a városban élők nevezzék el.
Május 11-ig várják az ötleteket, melyek lehetnek frappánsak, vagy éppen egy személyhez kötődőek. A lényeg az, hogy kifejezzék a hely funkcióját és szerepét. Fontos, hogy egy ötletgazda kizárólag egy névjavaslatot adhat le.
Ezekről a projektben közreműködő partnerekből álló bizottság dönt, eredményhirdetés a beruházás záróünnepségén – május 18-án -, ahol az épület „névadóját” külön díjazzák.

Az ötleteket név, cím és telefonszám feltüntetésével a következő helyekre várják a szervezők: az Egressy Művelődési Központ aulájában, illetve a rendezvények helyszínén elhelyezett gyűjtőládába; továbbá e-mailben a barcikaeu@gmail.com címre.
További információ a KVTV weboldalán és képújságjában.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp