2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 399 HUF
1 GBP 462 HUF

A VEKE a szakmai munka helyett a politikai terepet választotta

A VEKE Veres Pál városvezetése óta meghívást kapott a miskolci tömegközlekedés rendebetételét célzó munkafolyamatba: részt vettek az egyeztetéseken, megkapták a kért anyagokat, információkat, tényeket, hogy azok alapján javaslatokat tegyenek.

 

A VEKE nem volt hajlandó elfogadni az államigazgatásban (és az üzleti életben is) szokásos szabályokat (titoktartási szerződés aláírása, a munkafolyamat alatt a nyilvánosság kerülése), noha ezek a szakszerű és bizalmi elven működő munka alapfeltételei.

 

A városvezetés mindezek ellenére kitartott amellett, hogy együtt működjön a VEKE-vel egy jobb tömegközlekedés kialakítása érdekében.

 

A VEKE az együttműködés ideje alatt még nem tett olyan javaslatot, amely használható lett volna az MVK Zrt. pénzügyi keretei között, (minden javaslata jelentős költségnövekményt jelentett volna a Miskolc számára, amelyet a COVID gazdasági hatásai és a kormányzati elvonások miatt Miskolc ma nem képes vállalni) viszont az önkormányzat továbbra is bízott az együttműködésben.

 

A VEKE azonban legutóbbi, közösségi médiában közzétett írásával átlépett egy szakmai/etikai határt.

 

Míg korábban az önkormányzat elnéző volt a szervezet sajátos kommunikációjával kapcsolatban, ezt a legutóbbi közleménye kapcsán már nem teheti meg – szót kell, hogy emeljen – a VEKE ugyanis, az említett közleményével a szakmai munka helyett a politika terepét választotta.

 

Az önkormányzat a VEKE döntését tudomásul veszi és tiszteletben is tartja, azonban határozottan rögzíti, hogy politikai szervezetként nem tud együttműködni a VEKE-vel, mivel a VEKE-nek erre nincsen felhatalmazása. A VEKE ugyanis nem indult a választásokon, nem delegált képviselőket a politikai döntéshozatalba.

 

Amennyiben a VEKE a jövőben hajlandó újra szakmai, civil szervezetként működni, annyiban az önkormányzat várja őket vissza a tárgyalóasztalhoz.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum