2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A város érdekében nincs kompromisszum!

Felbontották a Hajdú-Ép Kft-vel kötött szerződést

A Miskolci Turisztikai Kft. felbontotta a Selyemréti Strandfürdő építésére kötött szerződését a Hajdú-Ép Kft-vel, mivel a cég a város érdekeit veszélyeztetve nem tartotta be a vele kötött szerződés rendelkezéseit. Miskolc nem engedheti meg, hogy olyan strandja épüljön, amely nem megfelelő minőségű, s amelynél a támogatási összeg lehívása is veszélybe kerülhet a kivitelező magatartása miatt.

Miskolcon még 2011. október 21-én, a Selyemréti Strandfürdő felújítására, építésére kiírt közbeszerzési eljárás lefolytatását követően kötött a Miskolci Turisztikai Kft. vállalkozási szerződést a Hajdú-Ép Kft-vel. Cél az eu-s támogatással is megvalósuló Selyemréti Strandfürdő felújítása, új medencék megépítése volt.

Az utóbbi időszakban azonban a kivitelező Hajdú-Ép Kft. megszegte a vele kötött szerződést. Ezt a kivitelezés alapdokumentumai is alátámasztják. Ez a magatartás a nyertes pályázat elszámolását és a város részére a pályázati támogatás kifizetését is veszélyezteti.

Mind a városnak, mind a miskolciaknak alapvető érdeke, hogy a beruházás  a nyertes pályázatban foglaltaknak megfelelően valósuljon meg, hogy Miskolcnak olyan strandfürdője legyen, amely még évtizedek múlva is büszkesége a városnak.

A kivitelező Hajdú-Ép kft. ezt olyan mértékben veszélyeztette az utóbbi időszakban, hogy a Miskolci Turisztikai Kft. – a vállalkozási szerződésben biztosított jogával élve – a vállalkozási szerződést a mai napon felmondta.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek