2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A turizmus fejlődésében látják a jövőt a kistérségben

A jelenlegi önkormányzati ciklusban utolsó ülését tartotta az Ózd Kistérségi Többcélú Társulás. A tanácskozáson tizenkilenc napirendi pont szerepelt, amelynek nagy része csupán technikai jellegű volt. Döntöttek ugyanakkor a turizmusfejlesztési stratégiáról, amely a kistérség idegenforgalmi irányát határozhatja meg 2015-ig. Az utolsó ülést tartották a jelenlegi ciklusban a térség vezetői Gyönyörű környezetben fekszenek az ózdi kistérség települései, ugyanakkor a turizmusból befolyt összeg elenyészőnek mondható. Országos viszonylatban nincs nagy vonzereje a környéknek, ezen kívánnak változtatni a falvak önkormányzatai. Elkészült egy turizmusfejlesztésről szóló terv, amely irányt mutathat a jövőre nézve.

– Meg kell teremteni a feltételeket, hogy megfelelő mennyiségű szállás legyen biztosítva a turizmus javításához. A környék szép, sok a látnivaló, és a sportturizmus terén is komoly hagyományai vannak Ózdnak.– vázolta a stratégia alapjait Varga Viktor, az EX-ACT Project Kft. ügyvezetője, aki tanácsadóként vett részt az ülésen.

A ciklus zárása arra is jó alkalmat kínált, hogy pénzügyi szempontból megvizsgálják a társulás szerepét. A leköszönő bizottsági elnök szerint a stabil működést nem veszélyeztette semmi az elmúlt négy esztendőben, a falvak vezetői azonban többször települési és nem kistérségi szinten gondolkodtak.

Az ülés végén Benedek Mihály, a társulás elnöke foglalta össze mindazt, amit tapasztalt az elmúlt esztendőkben. A gyűlésen elhangzott, a kistérségi tanácsnak a jövőben is van létjogosultsága, a közös munka ugyanis még jobban összefogja az Ózdhoz közeli falvakat.

-ozd.hu-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek