2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
A Tokaj-hegyaljai Borok Házában csoda születik

A Tokaj-hegyaljai Borok Házában csoda születik

A Tokaj-hegyaljai Borok Házában csoda születikTokajban, a Dózsa György úton lévő Hegyaljai Borok házában nem kifejezetten a helyi borászat bemutatása a fő szempont, hanem az egész borvidéké. A város erre adott át egy ingatlant Hegyalja borászainak- és újított fel Uniós forrásból, hogy aki belép Hegyaljára az mindenképpen keresse fel a Tokaj-hegyaljai Borok Házát, hogy elsődleges benyomást kapjon erről a csodálatos borvidékről.

A Borok Háza mindezeken kívül helyet biztosít a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának, a Tokaj Renaissance Nagyborok Társaságának és Tokaj-hegyaljai Borút Egyesületnek. Az épületen belül jól megfér a hatóság és a civilek. De mindezidáig a létesítmény nem tudta betölteni az eredeti funkcióját, hiszen a kiállított borok nem voltak képesek teljes keresztmetszetet alkotni a Történelmi és Világörökségi borvidékről.

Nem így lesz július közepétől. A Tokaj Renaissance Egyesület olyan forrásra tett szert pályázati úton, amely a patinás épület földszintjét átalakítja, és mindent bemutat a kor technikai színvonalán a borvidékre látogatóknak.

A látványelemek teljesen kicserélődnek és a turista, vagy a borszakértő átfogó képet kaphat a bor fajtáiról, a nagykiterjedésű borvidék talajszerkezetéről, az aszú korosodásának stációiról, a különböző szőlőből készült borok illatáról, a bortörvényben engedélyezett szőlőfajták ismertető jeleiről, a táj történelmi, kulturális, ökológia és épített örökségben jelenlévő értékeiről. Hangsúlyozzuk, hogy mindezzel a XXI. század technikai vívmányainak a színvonalán lehet megismerkedni, amelynek a belső építészeti elemeit a Tokaj.hu Kft. munkatársai dolgozták ki.

Májer János polgármester meg van arról győződve, hogy a Hegyaljai Borok Háza egyfajta zarándokhely lesz Tokajban, amelyet ugyanúgy nem lehet majd kihagyni egy városlátogatás esetén, mint a Rákóczi Pincét.

A Tokaj-hegyaljai Borok Házában csoda születik A Tokaj-hegyaljai Borok Házában csoda születik

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…