2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A termelői nap fontos a város életében

A miskolciak hamar megszerették a termelői napot, ami minden hónap harmadik vasárnapján várja a vásárlókat az Erzsébet téren, és most hétvégén már a második születésnapját ünnepli – mondta el Kiss János alpolgármester a vasárnapi, jubileumi rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján.

Kiss János kiemelte, az esemény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és fontos pozíciót szerzett magának a város életében. – Huszonnégy hónapja már, hogy a termelői nap tartja magát a miskolci közéletben – fogalmazott az alpolgármester. – Amikor elindítottuk, azt szerettük volna, hogy több lábon álljon, és az egyik ezek közül a turisztika legyen. Ez ugyanis kiváló alkalom a turisták számára is, hogy megsimerkedjenek a miskolci tárgyakkal, speciális élelmiszerekkel, környékbeli borokkal, és esetleg ilyenekkel térjenek haza. Ugyanakkor a helyieknek is fontosak az ilyen rendezvények, színes programok, hiszen azt bizonyítják, hogy Miskolc valóban egy élhető város.

Kiss János szerint Miskolc a régióért is felelős, a termelői napon a környékbeli települések is megmutathatják portékáikat. A szervezők továbbra is tartják magukat az eredeti célkitűzéshez, nevezetesen ahhoz, hogy a kistermelők, őstermelők magas színvonalú termékeit minél többen megismerjék.

A város turizmusa pedig erősödik, ezt Székely Róbert, a szervező Midmar Nonprofit Kft. ügyvezetője, turisztikáért felelős polgármesteri biztos számokkal is megerősítette. Mint mondta, Miskolc 2016-ban 360 ezer vendégéjszakával büszkélkedhetett – ami az országban a 14. helyet jelentette –, középtávon viszont már az első tízben szeretnének végezni. Ezt nagyban segítik a városi beruházások is.

– Miskolcon jelenleg 133 milliárd forintnyi értékben zajlanak fejlesztések. Ebből közvetlenül a turizmusra közel 22 milliárd jut, további hétmilliárd pedig arra az infrastruktúrára, ami a turizmust támogatja – hangoztatta Székely Róbert, kiemelve: nemsokára Miskolctapolcán, Lillafüreden, Diósgyőrben és az Avason is megindulnak az újabb fejlesztések.
Forrás:minap.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…