2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

A telet elűzte,a jókedvet meghozta az idei Kocsonyafesztivál

Az Old Boys koncerttel ért véget vasárnap este a télűző, jókedvet hozó nagysikerű téli fesztivál.Igaz, hogy most már éppen egy tucat volt belőle, de nemhogy meguntuk volna,hanem egyre jobban és többen szórakoztunk az idei miskolci Kocsonyafesztiválon. Kedvezett az idő, verőfényes napsütés, és kellemes esti hőmérsékletet biztosítottak az égiek.

Meglepetésben, újdonságban most sem volt hiány, – felsorolni sem lehet a programkavalkádot -így nem csoda, hogy 300 ezren látogattak el a három nap során Miskolc belvárosába. Új helyen volt  a nagyszínpad, s így kényelmesebben elfértünk, bár úgy láttuk, hogy a szombat esti Republik koncerten annyian voltak, hogy a több mint 30 ezer embert befogadó tér is kevésnek bizonyult.
– Ha valami, ez aztán jó reklám ennek a városnak, – mondja a határon túlról érkezett vendég, aki éppen egy hatalmas vasalt lángossal birkózott a villanyrendőrnél.- Az utóbbi hat évben egy fesztivált sem hagytunk ki, s nem bántuk meg, nagyon élvezzük a jó hangulatú színes forgatagot.
Nem panaszkodhatnak a vendéglátósok sem, hiszen fogyott a pálinka, a forralt bor, a sör, a lángos, a rétes,a csülök, a kürtöskalács, az édesség, a sült, a kolbász, a sajt, egyszóval minden mi szem szájnak ingere.
Nagy sikere volt a díszmadár kiállításnak, a látványkocsonya bemutatónak, – bár az idén kevesen neveztek – a mesterségek bemutatkozásának. A Pajtaszínház is megtelt minden alkalommal, és a Miskolci Nemzeti Színházban a tánchétvége előadásain is sokan voltak.
Sok pozitív véleményt hallottunk a vendégektől, a városlakóktól, talán az egyetlen kritika a  folyamatosan közlekedő villamosok miatt volt.
Reméljük a szervezők nem babonásak, s 2013-ban a 13. Konyocsafesztivált is megszervezik…
OBE-OL

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek