2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A TeenSTAR-módszertan meghonosítása Magyarországon

Az ERGO – Európai Regionális Szervezet 2016 óta az ifjúság egészségmegőrzése terén kiemelkedő értékkel bíró, TeenSTAR elnevezésű nemzetközi szexuálpedagógiai személyiségfejlesztő program magyar nyelvterületen történő elterjesztésén, kiépítésén és megszilárdításán dolgozik. A szervezet célja, hogy a főleg német nyelvterületen – Ausztriában például már tíz éve – jelentős eredményeket elérő, a szülők és diákok körében egyaránt nagy népszerűségnek örvendő képzés tananyaga a Kárpát-medence fiataljai számára is elérhetővé váljék. Az osztrák, német, felvidéki és erdélyi partnerekkel benyújtott pályázat eredményeként az EFOP 5.2.2-es Transznacionális Együttműködések projekt keretében 2018. januárjában elindulhat a miskolci régióban az a hároméves program, amelyben az ERGO Európai Regionális Szervezet mint főpályázó vesz részt, négy partnerszervezete pedig: TeenSTAR, Ausztria; Offensive Junger Christen, Németország; Vita Humana, Felvidék; Csíki Anyák Egyesülete, Erdély.
Az osztrák és német TeenSTAR oktatók által kidolgozott program hiánypótló, a képzésben részesülő partnerszervezetek esetében ugyanis ez a módszertan,
tudásanyag ismeretlen, ilyen jellegű tudásátadás mindeddig nem valósult meg. Ezen felül az összeállított tematika egyedi, a részt vevő szervezetekkel egyeztetett, az ő igényeikhez teljes mértékig igazodik, ami a programot még egyedibb jellegűvé teszi. AZ ERGO és partnerei azért akarják megszervezni a projektet, mert úgy látják, szükség van erre a modern felfogásra, tudásra az érintett országokban is.
A projekt címe: A TeenSTAR-módszertan meghonosítása Magyarországon.
A projekt nyitórendezvényét 2018. január 25-én tartjuk Miskolcon, a Városháza Dísztermében (Miskolc 3525 Városház tér 8. I. emelet) 10 és 13 óra között. A konferencián Ékes Ilona, az ERGO elnökének és dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének köszöntőszavait követően Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszédét hallgathatják meg az érdeklődők, majd a TeenSTAR Ausztriát képviselő Helga Sebernik, valamint a TeenSTAR Németország képviseletében jelenlévő Konstantin Mascher tart előadást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek