2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A szüretet ünnepelték Tokajban

Az ünnep mellett a mai nap egy kivételes alkalom is, hiszen 2002-ben, 10 esztendeje itt Tokaj város főterén, az akkori Szüreti Napok keretében hirdették ki Tokaj-Hegyalja világörökségi címét” fogalmazta meg Dr. Mengyi Roland, a Megyei Közgyűlés elnöke október első hétvégéjén Tokajban a Szüreti Napokon.

A szüretelés hagyományát megőrizve, a bor és a kultúra nemes kapcsolatát ápolva rendezték meg október 5-7. között a Tokaji Szüreti Napokat, amely évről évre látogatók ezreit vonzza a térségbe. Három napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várták a városba látogató vendégeket.

Az idei Szüreti Napok több új, izgalmas rendezvénnyel lepte meg a közönséget. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok és utcabál is szórakoztatta a vendégeket. A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti Felvonulás volt.
Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében a szüret ünnepe mellett az aradi vértanúkról is megemlékezett: Október 6-án az aradi vértanúkra emlékezünk, de mégsem tekinthetjük ezt a napot pusztán a gyász napjának. Nézzünk erre a napra úgy, mint a nemzeti büszkeség és a nemzeti öntudat napjára. Ezen a napon ugyanis megmutatta ez a kicsiny nemzet, hogy ki lehet ugyan ontani legjobbjainak vérét, de elpusztítani nem lehet, mert mindig lesznek olyanok, akik a helyükbe állnak, akik követik az eltiportakat a sorban és küzdeni fognak a magyarság felemelkedéséért.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek