2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A szerencsi kistérség a gesztor

A városháza nagytanácskozó termében a roma közmunkaprogramról tartottak tájékoztatást január 12-én.

 

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett pályázati felhívás a 2010/02. Roma közmunkaprogram nevet viseli. Gúr Nándor az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának elnöke a támogatott pályázatról szólt.

A képviselő elmondta: a rendszerváltás után a cigány kisebbség kiszorult a munkaerőpiacról, amely főleg az iskolai végzettségek hiánya miatt történt meg. Jelen program feladata elsősorban a foglalkoztatás, másodsorban a szakmai képzés, a munkához jutás elősegítése, melynek köszönhetően az egyik leghátrányosabb kistérségként közel 500 fő foglalkoztatására, illetve képzésére nyílik lehetőség a január 15-én kezdődő projektben. Alapvető cél, hogy 5 hónapos határozott idejű munkalehetőséget teremtsenek a regisztrált álláskeresők, köztük a legalább 50 százalékban rendelkezésre állási támogatás jogosultjainak úgy, hogy értékter emtő munkájukat a helyi önkormányzati-, vagy kistérségi célok érdekében végezzék napi nyolc órában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…