2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
A Szent-Ferenc megnyerte a pert

A Szent-Ferenc megnyerte a pert

A Szent-Ferenc megnyerte a pert A kórház a Legfelsőbb Bíróságon pert nyert az egészségügyi tárcával szemben, amely még 2007 elején határozott az ágyszám csökkentéséről, és ezen belül az aktív ágyak megszüntetéséről, közölte Dr. Kása Miklós kórházigazgató a sajtótájékoztatón.

Jogszabálysértő volt az egészségügy tárca azon határozata, amely megszüntette a Szent Ferenc Kórház aktív fekvőbeteg ellátási kapacitását. Ezért az intézmény kezdeményezi, hogy kapja vissza 80 aktív ágyas tüdőgyógyászati és 40 aktív ágyas reumatológiai részlegét.Orvosai nem távoztak el az egészségügyi kormányzat döntése után,  a tárgyi feltételek is rendelkezésre állnak, így szakmailag készen állnak arra, hogy újból megkezdjék a gyógyítást a tüdőgyógyászati és a reumatológiai osztályon.

Dr.Ódor Ferenc, a kórházat fenntartó megyei önkormányzat elnöke a tájékoztatón jelezte, hogy a megyei közgyűlés csütörtökön úgy határozott, hogy az Észak-magyarországi Regionális Egészségügyi Tanácsnál (Ret) elindítja az ehhez szükséges eljárást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…