2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A reklám-, hirdetési célú közterület-használatok ellenőrzéséről

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése 2020. január 30. napján tartott ülésén módosította a településkép védelméről szóló 44/2017. (XII.22.) számú, valamint a közterületek használatáról szóló 29/ 2011. (X. 21.) számú önkormányzati rendeleteit.

 A 2020. február 1.-től hatályos szabályozásnak megfelelően a közterületek reklám-, hirdetési célú használata csak közterület-használati (hatósági) engedély birtokában, az abban meghatározott mértékű közterület-használati díj megfizetését követően lehetséges.  Közterületen reklám, hirdető berendezés létesítésére csak településképi bejelentés tudomásulvételét követően van lehetőség.

 

Azon közterületi reklám, – hirdetőberendezést üzemeltetők, akik a korábbi szabályozásnak megfelelően a közterület igénybevételét a MIKOM Kft.-vel kötött szerződéses jogviszony alapján valósították meg, külön felhívásban kaptak tájékoztatást a megváltozott közterület-használati szabályokról; a hatósági engedély beszerzési kötelezettségről.

 

A Miskolci Önkormányzati Rendészet a reklám- hirdetési célú közterület-használatok jogszerűségének ellenőrzését a napokban megkezdi.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek