2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A polgármester szerint korszakos döntés a diósgyőri stadion-beruházás

A városvezető keddi sajtótájékoztatóján az építkezés nagyságára, illetve horderejére alapozva mondta ezt, részletezve, hogy nemcsak a DVTK stadionja épül újjá, hanem – a korábban napvilágot látott akadémiai fejlesztésekkel együtt – szinte az egész diósgyőri sportcentrum és az MVSC-stadion is.

Úgy fogalmazott, a diósgyőri labdarúgás fennállásának 105. évfordulóján korszakos jelentőségű döntést hozott Magyarország kormánya, s emlékeztetett rá, hogy immár kormányhatározat szól a nyolcmilliárd forintból felépülő új DVTK-stadionról, és kormányrendelet jelent meg a beruházás közigazgatási hatósági szempontból kiemelt jelentőségűvé tételéről.

Kifejtette, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program részeként épül fel a DVTK-stadion, az MVSC-pálya rekonstrukcióját pedig a Nemzeti Sportközpontok végzi majd.

„A diósgyőri foci igazából nem a miénk. A diósgyőri foci nem egyszerűen a futballklub tulajdonosaié. Az új DVTK-stadion is +csak+ a hivatali bejegyzés szerint lesz állami tulajdonban” – részletezte a polgármester, kiemelve, hogy a diósgyőri labdarúgásnak, a klubnak, a DVTK-nak és az új stadionnak a diósgyőri szurkolók közössége volt és lesz is az igazi tulajdonosa.

Annak a véleményének adott hangot, hogy elsősorban a drukkereknek köszönhető a 15 ezer néző befogadására alkalmassá váló stadion fejlesztése, hiszen folyamatosan teltházas meccsekkel bizonyították elkötelezettségüket csapatuk, a Diósgyőr iránt.

Az MTI kérdésére azt mondta, 2016-ban, az év vége felé szeretnék átadni a stadiont. Megfelelő állapotban vannak már az előkészített tervek, és most, hogy a forrás rendelkezésre áll, kiírhatják a közbeszerzési eljárást, ezután pedig maga a beruházás, az építkezés is elindulhat.

A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent adatok szerint a nyolcmilliárd forintba kerülő stadion felépítéséhez az idei költségvetésből a törvény által biztosított 2,75 milliárd forinton felül további 800 millió forintot ad a kormány, 2016-ban pedig 2,7 milliárdot bocsát a rekonstrukcióra. A létesítmény UEFA minősítése alapján IV. kategóriájú lesz.

Fotó:
Célegyenesben az új Diósgyőri Stadion – Rendkívüli sajtótájékoztató – © Fotó: Kozma István

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek