2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A polgármester párbeszédet kezdeményez a Búza téri piac ügyében

Káli Sándor: „rendet kell tenni a piacon, mert a vásárlóknak és az eladóknak is erre van szüksége!”

A városvezetés érzékeli, hogy a gazdasági válság hatásaként a piacot üzemeltető Miskolci Piac Zrt. is anyagi gondokkal küzd és 2009-ben nem tud eleget tenni sem a banki, sem a szolgáltatói kötelezettségeinek, vagyis működőképessége veszélybe került.

A város kész segíteni. A polgármester csütörtökön sürgősségi előterjesztést nyújt be a  Képviselő-testület elé, amelyben a hitelnyújtás feltételeire tesz javaslatot, megfelelő garanciákkal a visszafizetési kötelezettségre is.

A nyújtott kölcsönnel – a határozati javaslatban szereplő feltételekkel – a Miskolci Piac Zrt. működéséhez megteremtődnek a pénzügyi, likviditási feltételek, a hosszú távú jövedelmező gazdálkodás érdekében.

A polgármester célja, hogy a miskolciak továbbra is minőségi ellátásban részesüljenek a régió egyik legmodernebb piacán, sőt amennyiben lehetséges a szolgáltatások bővüljenek.

Ugyanakkor Káli Sándor elvárja az üzemeltetőtől, hogy rend legyen a piacon, és annak közvetlen környékén.  

A polgármester bejelentette, hogy július második hetében összehívja a miskolci Piaci Kereskedők Fórumát, amely az érdekelt felek, a városvezetés, a különböző hatóságok problémakezelő délutánja lesz. Az érdekelteket a jövő héten írásban is értesítik a rendezvény időpontjáról.

„Az utóbbi időben többször jártam a piacon. Látom a problémákat és minden tőlem telhetőt megteszek azok rendezéséért. Azt azonban látni kell, hogy most mindenkinek egyaránt nehéz a helyzete, a feszültségek még jobban érződnek, mint a gazdasági válságot megelőzően, ezért együtt kell megtalálnunk a megoldást.” – mondta Káli Sándor polgármester.

Miskolc 2009.június 25.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek