2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • A miskolctapolcai strand építését a kiemelt fejlesztési döntéseket hozó kormányzati szereplők is támogatják

A miskolctapolcai strand építését a kiemelt fejlesztési döntéseket hozó kormányzati szereplők is támogatják

Látogatóközpont nem, de strand lesz Miskolctapolcán – Építését a kiemelt fejlesztési döntéseket hozó kormányzati szereplők is támogatják.

Az előre eltervezett ütemterv szerint halad Miskolctapolca városrész fejlesztési koncepciójának kidolgozása. Ennek eredményeképpen 2012. szeptember közepe után – már az engedélyes tervek birtokában – igen rövid határidőn belül kezdődhetnek a konkrét fejlesztések a strandon, a Barlangfürdőben, az ősparkban és a feltárt kolostor területén. Tapolcán lesz strand, Tapolcán megszüntetjük a méltatlan körülményeket! Miskolc városvezetése nem is ígérhetett mást a szocialista városvezetés majd tíz esztendeig tartó tapolcai várospolitika sorozatos kudarcait követően. Az ígéretnek megfelelően mára elkészült a városrész átfogó fejlesztési tervkoncepciója, és az ennek keretében készült tervpályázat eredményét múlt pénteken ki is hirdették.( A tervpályázatra készült pályamunkákat az érdeklődők megtekinthetik a Miskolci Városfejlesztési Kft. honlapján (http://www.varosfejlesztes.miskolc.hu/index.php/7-f%C5%91oldal/107-tapolca-epiteszeti-tervpalyazat-eredmenyhirdetes), illetve jövő héttől a Városháza aulájában.) Az attrakcióknak egy részét a Regionális Operatív Program keretében kívántuk megvalósítani, de a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság augusztus 8-i ülését követően fejlesztéseink egy része nem került fel a kiválasztott programok listájára, így nem lesz például ökoturisztikai látogatóközpont és Tapolca kapuja. Lesz viszont strand, mert ennek építését a kiemelt kormányzati szereplők is támogatják. Az említett európai uniós pályázat erőteljesen behatárolta lehetőségeinket, új strand építése például nem is lehetett a pályázat része. A miskolci városvezetés, a városfejlesztéssel, turisztikai programokkal foglalkozó szakemberek azonban eltökélten és szisztematikusan dolgoznak a tapolcai városrész fejlesztésén, és a strand megépítésén.

 

A kép illusztráció az egyik megvásárolt pályázatból

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…