2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A miskolciak úgy döntöttek, az idén is legyen adventi villamos

Alig öt nap alatt több mint 14 ezren válaszoltak arra a kérdésre, hogy kiguruljon-e a remizből a bájos mézeskalács házikó, azaz Miskolc adventi villamosa. A kérdést csütörtökön tettük fel és hétfő délig lehetett véleményt mondani arról, hogy legyen-e az idén ünnepi villamos.

Az elmúlt napok intézkedései és az egyre romló járványügyi adatok miatt és a miskolci városlakók egészsége védelmében felmerült az is, hogy idén adventi villamos nélkül teljenek az ünnepek. A válasz egyértelmű volt, a szavazók 76,2 százaléka mondott igent az ünnepi járműre. Figyelembe véve a miskolciak véleményét – azokat is, amelyeket kommentekben javasoltak -,  megköszönve a szavazatokat, bejelenthetjük, amennyiben a későbbi kormányzati járványügyi intézkedések lehetővé teszik, november 29-én, vasárnap reggel kigördül a remizből Miskolc adventi villamosa. A tervek szerint január 6-ig, vízkeresztig közlekedik majd.

A járművön természetesen szigorú járványügyi szabályok érvényesek, és azok betartását az MVK Zrt. munkatársai is fokozottan ellenőrzik.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek