2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • A miskolci önkormányzati temetők nyitva tartásáról, a parkolás és behajtás rendjéről, az imaliturgiák időpontjairól Mindenszentek és Halottak Napján

A miskolci önkormányzati temetők nyitva tartásáról, a parkolás és behajtás rendjéről, az imaliturgiák időpontjairól Mindenszentek és Halottak Napján

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és a Miskolc Holding Zrt. közleménye
A temetők zavartalan megközelítése és a zsúfoltság elkerülése érdekében megkérjük a megemlékezőket, hogy lehetőség szerint a közösségi közlekedési eszközöket vegyék igénybe. A Városi Rendőrkapitányság, a Polgárőrség és az Önkormányzati Rendészet munkatársai közösen biztosítják a temetők körüli parkolási, forgalmi rendet és a közbiztonságot. A közterület-felügyelők folyamatos szolgálatot látnak el, ellenőrzik az árusokat is. A hatóságok közösen vigyáznak arra, hogy méltó körülményeket biztosítsanak a hozzátartozók számára az ünnepen.
A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint az összes önkormányzati tulajdonú temető – szentpéteri kapui, vasgyári, perecesi, ómassai, hámori, lyukói, bükkszentlászlói, valamint a Hősök temetője – egységesen az alábbi időpontokban tart nyitva a kegyeleti ünnepen:
2015. október 29. (csütörtök):            08.00 – 17.00 óra között
2015. október 30, 31. (péntek, szombat)    08.00 – 21.00 óra között
2015. november 01. (vasárnap):        08.00 – 21.00 óra között
2015. november 02. (hétfő):            08.00 – 17.00 óra között
A Szentpéteri kapui temető nagy ravatalozójában és a vasgyári temetőben november 1-jén (vasárnap) az alábbi időpontokban tartanak imaliturgiát:
Szentpéteri kapui temető:
13.00 óra (római katolikus), a szertartást vezeti: Tóth Béla plébános
14.00 óra (evangélikus), a szertartást vezeti: Sándor Frigyes esperes
15.00 óra (református), a szertartást vezeti: Gecse Attila lelkipásztor
16.00 óra (polgári), a szertartást vezeti: Pásztor Mária polgári szónok
Vasgyári temető:
11.00 óra (polgári), Pásztor Mária polgári szónok
12.00 óra (római katolikus), Ócsai J. Barnabás lelkész
13.00 óra (református), Antal Mariann lelkipásztor
14.00 óra (görög katolikus), Kovács Endre parókus
A Szentpéteri kapui temetőben a balesetek megelőzése érdekében korlátozzák a gépkocsival való behajtást: október 31-én csak mozgáskorlátozott kártyával rendelkezők hajthatnak be, november 1-jén pedig tilos a behajtás.
2015. október 30. (péntek) – MINDEN GÉPJÁRMŰ BEHAJTHAT
2015. október 31. (szombat) – CSAK MOZGÁSKORLÁTOZOTT KÁRTYÁVAL RENDELKEZŐK
2015. november 1. (vasárnap) – TILOS A BEHAJTÁS A TEMETŐBE
A Szentpéteri kapui temető bejáratának közelében az utóbbi évek szokásainak megfelelően az idén is felállítottak 8 faházat, ahol koszorút, virágot, gyertyát, mécseseket árusítanak.
A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kéri a temetőbe látogatókat, ellenőrizzék hozzátartozóik síremlékének állapotát, amennyiben meghibásodást észlelnek, intézkedjenek a javításról.
Parkolás
November elsején a Régió Park Miskolc Kft. felszíni parkolóiban és a Régiposta utcai parkolóházban a parkolás díjmentes.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek