2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
unnamed

A Miskolci Egyetemen is megalakult a Konzisztórium

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 2015. évi módosítása alapján a Miskolci Egyetemen is megkezdte működését a Konzisztórium intézménye, mely 2016. március 2-án tartotta első ülését a campuson.

Az új testület legfőbb célja és feladata az egyetemi stratégiai döntések megalapozása, valamint a gazdálkodási tevékenység támogatása és ellenőrzése. Ennek megfelelően az intézményfejlesztési tervhez vagy éppen a költségvetéshez egyaránt a Konzisztórium előzetes egyetértése szükséges, de az új intézmény javaslatot tehet például az egyetemi szervezetre vonatkozólag is. Az ötfős testületnek a rektor és a kancellár mellett tagja három további, a fenntartó által delegált fő: a Miskolci Egyetem esetében Bihall Tamás, fővállalkozói szakközgazdász, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Simonyi Sándor, gépészmérnök egyetemi doktori fokozattal, a Trigon Electronica Kft. ügyvezető igazgatója és Üszögh Lajos, hidrogeológus, mérnök-közgazdász, a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. általános igazgatóhelyettese. A Konzisztórium az első ülésén – titkos szavazással – Bihall Tamást választotta elnökévé.
Az elnökválasztás mellett a testület elfogadta saját ügyrendjét, megvitatta a Miskolci Egyetem 2016. évi költségvetési tervét, Prof. Dr. Torma András rektor pedig bemutatta a Miskolci Egyetem tervezett Intézményfejlesztési Tervét, amely a 2016 és 2020 közötti időszak egyetemi stratégiáját foglalja magába. Az „INNOVATÍV TUDÁSVÁROS” összefoglaló néven elkészített dokumentum a következő évek fejlesztéseinek kereteit, céljait és akcióprogramjait tartalmazza.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…