2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Miskolci Egyetem és a Sárospataki Református Teológiai Akadémia közös képzése

Az országban egyedülálló módon a Sárospataki Református Teológiai Akadémia és a Miskolci Egyetem közös képzésként szociális munka alapszakot indít 2017 szeptemberében. A szociális munka keresztyén gyökereinek megerősítésével a képzés az érték- és felelősségalapú szemlélet képviseletét tűzi ki célul. Az általános ismereteken kívül a jelentkezők két specializáció közül választhatnak, hogy bővebb ismereteket szerezhessenek a kapcsolati erőszak témakörében, vagy a munkanélküliekkel folytatott szociális munka területén. A képzés gyakorlatorientált, a gyakorlatokban a hagyományos konzervatív értékrendet és a magas szakmai színvonalat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segít megteremteni és garantálni. A levelező képzési forma lehetővé teszi, hogy olyanok is jelentkezhessenek, akik munka mellett szánják rá magukat ismereteik bővítésére. A képzés időtartama 7 félév, melynek végén a Sárospataki Református Teológiai Akadémia és a Miskolci Egyetem közös diplomát állít ki. Jelentkezni lehet állami ösztöndíjas helyekre akár határon túlról is, az önköltséges hallgatók számára pedig a képzés díja 150.000Ft/félév, melyhez az egyházi szolgálatban állóknak támogatást biztosítunk. A képzés nem hitéleti képzésként indul, így minden tekintetben az állami felsőoktatási felvételi eljárás rendje érvényes. A jelentkezés a felvi.hu honlapján lehetséges.

Diploma után

A végzett hallgatók szociális és gyermekvédelmi területeken, iskolákban, az egészségügyben, a bűnmegelőzés területén, állami, egyházi, magán és civil szervezeteknél, a szociális igazgatás területein, illetve szociális projektek, stratégiák készítése területén egyaránt megtalálhatják számításaikat. A továbbtanulni vágyók számos, elsősorban bölcsészet-, társadalom- és gazdaságtudományi mesterképzésre léphetnek tovább diplomájukkal.

Érettségi követelmények

Az alábbi vizsgák közül kettőt kell választani, az érettségi tárgyak közül legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.: magyar nyelv és irodalom vagy matematika vagy társadalomismeret vagy történelem vagy egy idegen nyelv: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol.

Akik 2005 előtt érettségiztek, kétféleképpen vizsgázhatnak: vagy bejelentkeznek vizsgaközpontba és leteszik az emelt szintű érettségit, vagy egyetemi vizsgát tesznek.

Aki felsőfokú oklevéllel rendelkezik, a felvételi pontszámot ez alapján számítjuk ki a következő módon.

A pontszámítás alapja a megszerzett felsőfokú oklevél minősítése:  
– 5 (jeles, kiváló, kitüntetéses)  minősítés esetén 400  pont; 
– 4 (jó) minősítés esetén 370 pont; 
– 3 (közepes) minősítés esetén 340 pont; 
– 2 (elégséges) minősítés esetén 310 pont.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek