2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A miskolci belvárosban háborognak a kereskedők

Miskolci főutcai kereskedők keresték meg szerkesztőségünket azzal, hogy felháborodottan vették tudomásul, hogy a város olcsó pénzen adja ki azokat az üres üzlethelyiségeket, amelyeknek nem tudta értékesíteni a bérleti jogát.

” Nem elég, hogy a Zöld Nyíl projekt miatt egész nyáron semmi forgalmunk sem volt, most amikor végre lenne egy kis bevételünk, osztoznunk kell olyanokkal akik nem újították fel a boltot,nem vették meg drága bérleti jogon az üzletet, nem fizetnek magas bérleti díjat. Idejönnek a karácsonyi bevásárlás idején, s lefölözik a hasznot. Miért nem akarja a város megtartani a kereskedőit?”- kérdeztek, fogalmaznak felháborodottan.
Sajnos hivatalos választ nem kaphattunk, mert a tagvállalatok élén történt változások miatt, mindenkit letiltott a Miskolc Holding vezérkara a nyilatkozattól, de azért utánajártunk a felvetett kérdéseknek, s sikerült megbízható információkat szereznünk.
Mindössze két üzletet adott ki a MIK, egy hónapra a miskolci Széchenyi 56. és a Széchenyi 61. szám alatt.Igaz hirdették a többi üresen állót, de úgy látszik az még fél árért sem kellett. Ez a kettő is elég rossz állapotú, de félárért kapták a kereskedők, és felújítani sem kell nekik.
Találtam persze olyan kereskedőt is aki helyesli, hogy kiadták a boltokat és a következőt mondja: „Amikor üresen tátongnak az üzletek egy bevásárló utcán az mindenkinek rossz, mert a vevő azt mondja: Minek menjenek oda, amikor csak bezárt üzletek vannak? Ezért az lett volna a jó, hogyha mindet kiadja erre az időszakra a MIK, mert akkor a nagyobb kínálat miatt bejön a városba a vásárló. Ezért örülök az belvárosban zajló adventi programoknak is.”

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…