2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„A megye gazdaságának és tömegközlekedésének helyzetét is megvitatták”

A határozatképesség megállapítását követően Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta a legutóbbi közgyűlés óta történt fontosabb eseményekről a megjelenteket, amelyekről bővebb információ a www.baz.hu honlapon érhető el.

A napirend elfogadását követően a testület a megyei önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát és a 2018. évi költségvetésének első félévi teljesítését tárgyalta. Egyhangúlag fogadták el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság első félévi tevékenységéről szóló beszámolót.

A megyei kereskedelmi és iparkamara előterjesztőjét Dudás Tiborné képviselte, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Budapesten, 2018. szeptember 26.-án kezdődik a szakmák Európa Bajnoksága, amelyen a magyar csapat 27 szakmában indul. Megyénket a megmérettetésen Varholik Dávid képviseli ápoló szakmában.

A legtöbb képviselői hozzászólás és javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén megye tömegközlekedésének a helyzetéről készített előterjesztéssel kapcsolatban érkezett a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. igazgatóihoz.

Ugyancsak egyhangúlag fogadta el a közgyűlés a megyei foglalkoztatási paktum munkájáról szóló tájékoztatást és a megyei közgyűlés által még a nyár folyamán a megyei sportélet és a megyei értékek támogatása tárgyában kiírt pályázatokra beérkezett pályázatok támogatásának odaítélését.

Zárt ülés keretében döntött a testület a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés által alapított Pro Comitatu és az Alkotói Díjak adományozásáról. A díjakat, mint minden évben, idén is az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából megtartásra kerülő közgyűlésen adják át.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…