2024. 08. 18. vasárnap

Ilona
1 EUR 396 HUF
1 GBP 465 HUF

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a miskolci Régiségvásárban gyűjt rászorulók részére

Az erdélyi Kisküküllő menti Bethlenszentmiklós Általános Iskola magyar tagozatán Szeretne anyanyelvén tanulni a 2010/2011 tanévben |2 magyar diák Küküllővárról és Boldogfalváról, mert szülőfalujukban nincs lehetőségük. Utaztatásuk költsége érdekében fordultak hozzánk segítségért az elkötelezett pedagógusok, és kérték, hogy támogassuk őket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-magyarországi Régióközpontja folyamatosan támogatja a Kárpát-medencében élő magyarságot. Azokat keressük, akinek fontos a magyarság fennmaradása, és az, hogy szülőhelyükön is magyarul beszélhessenek idősek és fiatalok egyaránt.

Kérjük Önt – ha megteheti -, fizessen be csekken 300 forintot’ vagy a 11784009-20200972 számlára utalja át, hogy Szent Miklós ünnepére, Mikulásra elvihessük a bethlenszentmiklósi tanári karnak. október 3-án a Régiségvásárból indítjuk a ,,Magyar nyelvoktatás támogatása Erdélyben” folyamatos programunkat, és 300 forintot kérünk Öntől, hogy együtt támogassuk a határainkon túl élő magyarokat. 300 forint most határtalanul sokat ér, ez lelki támogatást is jelent számukra.

November 7-én mikuláscsomagokba való édességet gyűjtünk, amit december 4-én adunk át Bethlenszenmiklóson a gyermekeknek. Kérjük, hozzon csokoládét, szaloncukrot vagy más édességet, amit nekik szán. December 5-én miskolci rászoruló családok gyermekeinek játékot, mesés könyvet, gyermekruhát’ édességet és szaloncukrot gyűjtünk.

Kérjük, hogy keresse fel önkénteseinket a miskolci Régiségvásárban!

Címünk: 3535 Miskolc, Köln u. 2. Telefon: 46/401-370

www.maltai.hu. e-mail: szekeres.gabor@maltai.hu


Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Észak-magyarországi Régió vezetősége

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek