2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF

A legszegényebbeket sem hagyná magára Miskolc

 – Oltópont kijelölését kezdeményezte Lyukóban az Önkormányzat
Varga Andrea alpolgármester kérésére oltópont kijelölését kezdeményezte Miskolc MJV Önkormányzata Lyukóban – Veres Pál Miskolc MJV polgármestere Alakszai Zoltán B.-A.-Z. megyei kormánymegbízottnak levelet küldött ez ügyben és személyesen is egyeztettek. Az oltópont felállításával kapcsolatban a Kormányhivatal részéről is megvan a nyitottság.

Az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett az önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy Lyukóvölgyben az elmúlt hetekben megnőtt a koronavírus okozta megbetegedések száma.

A településrészen többségében hátrányos helyzetű emberek élnek rossz szociális és higiénés körülmények között, a háztartások túlzsúfoltak, sok lakásba a víz sincs bevezetve, egy ilyen közösségben pedig a vírus „elszabadulása”, robbanásszerű, kontrollálatlan terjedése nagyon komoly kockázatokkal járhat, nem csak az adott terület, hanem az egész város lakosságára nézve – mutatott rá Varga Andrea, hangsúlyozva, hogy mindezek miatt azonnal intézkedésre lenne szükség.

Lyukóvölgyben épp a napokban történt meg annak a háziorvosi rendelőnek az átadása, amelyet a miskolci önkormányzat építtetett pályázati forrásból, és amely teljes mértékben alkalmas lenne oltópontnak, ahol a környéken élők is megkaphatnák a koronavírus elleni vakcinát. A terület háziorvosa, Dr. Khalid Bushra Ildikó jelezte, hogy kész segíteni az oltási program lebonyolításában, ha az épületben hivatalosan is lehetőség nyílik a vakcinák beadására, amiben az Önkormányzat által a területen működtetett úgynevezett mentorprogram munkatársai is közreműködhetnének.

Az oltópont kijelölésére mihamarabb szükség lenne, már csak azért is, mert a területen dolgozó védőnők, szociális munkások és segítők szerint Lyukóban jelenleg meglehetősen alacsony az oltási hajlandóság. Ennek a legfőbb oka a szakemberek elmondása alapján az információhiány, és az hogy sokaknak se telefonjuk, se e-mail címük nincs, számítógép, illetve internet hiányában pedig még azok is nehezen tudnak regisztrálni és hozzájutni a vakcinákhoz, akik egyébként szeretnék megkapni az oltást. A jelenlegi helyzetben Miskolc nem hagyhatja magára a legszegényebbeket sem, a róluk való gondoskodás alapvető erkölcsi, emberi kötelességünk – fogalmazott a polgármester levelében.

Az oltási hajlandóság javítása érdekében azonnali intézkedésekre van szükség, a településrész egyre súlyosbodó pandémiás helyzetének megoldása mindannyiunk közös érdeke, hiszen „a járvány nem áll meg a Lyukóvölgy-táblánál” , a vírus terjedésének felgyorsulása a rossz körülmények között élők között komoly veszélyeket tartogat a város valamennyi lakójára nézve –  szorgalmazták a megelőzés érdekében az oltópont mielőbbi kijelölését Veres Pál polgármester és Varga Andrea alpolgármester.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …