2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A „légből kapott” küldemények is szem előtt vannak

Aukciós oldalakon naponta több ezer forintot meghaladó értékben adott el ékszert és órákat egy kis Heves megyei településen élő hölgy és élettársa, akiket az adórevizorok a pénzügyőrök segítségével füleltek le.

A NAV pénzügyőrei a légipostával külföldről érkező küldemények vizsgálata során figyeltek fel arra a megrendelőre, aki először illegális fogyasztószerek kapcsán bukott le, majd kiderült, hogy évek óta rendel nagy mennyiségben ékszereket és órákat a Távol-Keletről.

A szállítmányok jelentős mennyiségéből egyértelműnek tűnt, hogy azok nem saját használatra érkeztek, hanem kereskedelmi célból. Az adóvizsgálat során kiderült, hogy a nő és élettársa 2010-től internetes aukciós oldalakon keresztül is napi szinten több ezer forintot meghaladó összegű üzletszerű értékesítéseket bonyolított: Ezek értéke 2010-ben és 2011-ben már csaknem elérte a 20 millió forintot.

Az üzletszerű tevékenységből származó eltitkolt jövedelem után a párnak mintegy 10 millió forint adót és az ahhoz kapcsolódó szankciókat kell majd a költségvetésbe befizetnie.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…